četrtek, 29. december 2011

Dokumentarec: Rokerji Pojejo Pesnike

subazil-voscilnica2011.jpgSubkulturni azil Maribor, internetna televizija Sitv in Evrospka prestolnica kulture Maribor 2012 predstavljata dokumentarni film Rokerji Pojejo Pesnike. Film je na ogled spodaj.

Glasbeni dokumentarni film je nastal na letošnji prireditvi Rokerji pojejo pesnike v živo, ki se je odvijala na Mariborskem Pohorju v hotelu Bellevue, 12. 11. 2011. Na prireditvi so nastopali: Vesna Rečnik-Šiško, Joe & the Rhythm Boys, Okttober, Miha Lajlar, Rukola, Tadej Vesenjak, Blutwurst, V okovih, Cynicism Management, Matej Krajnc, Feedback in Hard.com – izvajali so pesmi, ki so jih napisali Vanja Strle, Novica Novaković, Marko Kravos, Željko Perović, Rick Klaus Thies, Bojan Tomažič, Jan Šmarčan, Petra Kolmančič, Marko Samec, Jožek Štucin, Rok Burja, Toni Pivosrk, Ervin Fritz, Goran Gluvić, Ivo Stropnik, Eva Kovač, Ivan Volarič – Feo, Vesna Rečnik Šiško, Vinko Möderndorfer in so jih skupine uglasbile za kompilacijski CD Rokerji pojejo pesnike 7, ter za pretekle izdaje projekta Rokerji pojejo pesnike.

Projekt, ki je del Evropske prestolnice kulture, je dolgoletni projekt, ki je zamenjal 3 literarne urednike, 2 krovni instituciji, preživel marsikatero glasbeno zasedbo, ki je pri njem sodelovala. Njegova največja vrednost je v povezovanju – tako navidez nezdružljivih polj poezije in rokerskih rifov, kot tudi posameznikov – pesnikov, urednikov, glasbenikov in drugih sodelujočih pri projektu. Projekt ima velike načrte za leto 2012, zato stalno išče nove partnerje in sodelavce , hkrati pa nenehno povezuje pesnike in rokerje – dokazano zanesljive partnerje.

Ni komentarjev:

Objavite komentar