petek, 23. december 2011

Punk Rock Koridor zaključujejo Fakofbolan

Še zadnjič letos. Zadnji termin Punk Rock koridorja smo prišparali za "najboljšega". Lahko samo rečemo končno in še enkrat končno, pridejo v dvorano Gustafa legendarni punkerji, kritiki družbe in "lovci na vjetrenjače"Fakofbolan.

Fakofbolan, trenutno najbolj cenjen punk bend je nastal začetek devetdesetih let v Puli. Inspirirani z prvim večjim zbiranjem hrvaške punk scene in kot produkt ekipe, ki se je zbirala in pokrenila danes že kultni »pankerski« festival Monte Paradiso so leta 1993 začeli z svojim delom. V samo nekaj letih so z svojo jasno vizijo, street punk skladbami postali stalnica vseh klubov širše okolice . Fakofbolan so postali bend s katerim se je publika poistovetila in ga sprejela kot glas svoje generacije.

Kot predskupina bodo nastopili domači Malo Morgen. Ta mariborska punk rock četverka je stopila na oder pred kakšnimi devetimi leti, pred tem pa smo jih poznali kot ene najbolj zvestih obrazov na koncertih KUD Idijotov, Goblinov, Partibrejkers in podobnih. Če naštetim imenom dodamo še Ramones, dobimo najožji krog njihovih vplivov. Tako kot omenjeni predhodniki tudi sami veliko pozornosti posvečajo sami pesmi in njeni sporočilnosti.

Ni komentarjev:

Objavite komentar