petek, 4. maj 2012

Naš band meseca maja: Happy Ol` McWeasel

UntitledSkupina Happy Ol´ McWeasel je nastala v letu 2007, ko se Gregor Jančič in Primož Zajšek odločila, da nadaljujeta svojo glasbeno pot in priložnostno za St. Patricks day slovenski publiki ponudita nekaj novega, svežega a še vedno odpičenega - irskega. V naslednjih dneh se ideji, ki sta jo predstavila svojim prijateljem pridružijo še Tine Trapečar (ak. kitara), Luka Cajnkar (el. kitara), Bine Zorko (bass kitara) ter Aleš Voglar (bobni). Tako je teden dni pred prvim koncertom zasedba postala popolna.

Prvi koncert skupine v Klubu MC - Pekarna (16. marec`07) se izkaže za odličen predvsem v smislu odziva publike, ki do tedaj še v živo ni izkusila irske glasbe zavite v punk rock aranžma. Na povabilo k priključitvi v skupino se odzove tudi Martin Bezjak (viola), ki je z Gregorjem in Primožem sodeloval že v predhodnjem projektu Indijanez Rock Crew. Dober odziv publike in svežina na slovenskih odrih je ponesla glas do organizatorjev Festivala Lent, ki skupino povabijo na Festival Lent`07. Koncert na Festivalu Lent ponovno obrodi dobre občutke kot s strani publike tako s strani skupine in ponovno potrdi, da gre za dobro idejo s katero je treba nadaljevati in jo predstaviti širši množici. 

V samem začetku je bila ideja označena kot projekt a se skozi čas vse skupaj prelevi v skupino, katera v nadaljevanju nastopi na različnih uspešnih koncetih in festivalih. Leta 2008 skupino zapusti Luka Cajnkar (el. kitara), kateri s skupino odigra zadnji koncert na Festivalu Lent`08. Kaj kmalu se na drugi kitari pojavi Aleš Pišotek, ki je do tedaj igral v najrazličnejših slovenskih punk rock in hardcore bandih. Aleš se v skupino vklopi kot, da bi z njo igral že dolgo časa in s svojim energičnim pristopom celo zadevo močno poživi. 

Stilsko Happy Ol' McWeasel so najdemo v irish-celtic-hc-punk-rock vodah. Recept za njihovo glasbo bi bil približno takšen: za osnovo vzameš irsko-keltske tradicionalne pesmi, ko pa jih zmanjka, spiješ liter viskija in napišeš lastno, pomnožiš ritem x10, bradate starce zamenjaš s podivjanimi pijanimi podlasicami in jim za zabavo daš v roke bobne, električne kitare, banjo, harmoniko in violo. Vse fino zaliješ z nekaj litri viskija in... vržeš vžigalico. Marca so izdali tudi novi album, ki nosi naslov No Offence. Ta album si velja zapomniti, saj je v domači glasbeni prostor prinesel nekaj svežega, energičnega in glasbeno eksotičnega. Priporočamo!

ČLANI SKUPINE:

Gregor Jančič (vokal)
Primož Zajšek (harmonika)
Tine Trapečar (ak. kitara)
Aleš Pišotek (el. kitara)
Martin Bezjak (viola)
Bine Zorko (bass kitara)
Aleš Voglar (bobni)

DISKOGRAFIJA:


No Offence (KUD Happy Ol' McWeasel, 2012)

KONTAKT (booking, merch itd.):

man@sindian-underground.com
happyolmcweasel@gmail.com
facebook
official

PRIHAJAJOČI KONCERTI:

17.05.12 - Festival Magdalena, klub Mc Pekarna MB
02.06.12 - Trainstation Squat, Kranj
07.06.12 - Reviera Folk Festival, Vicenza (it)
16.06.12 - Dumeltica Festival 2012 Dumenza (it)
30.06.12 - Rock Otočec
01.07.12 - Triskell Festival, Trst (it)
07.07.12 - Festival Idemo Otok, Ludbreg (cro)
17.08.12 - Punk Rock Holiday, Tolmin



In na koncu še NAGRADNA IGRA, v kateri vam tokratni band meseca podarja 3 x album No Offence. Nagradno vprašanje se glasi: Kateri je prvi videospot oz. single, ki ga je skupina Happy Ol´McWeasel posnela? Odgovore nam prosim skupaj z vašim naslovom pošljite na naš znani mail slovenia.punkrock@gmail.com s pripisom za nagradno igro. Odgovore bomo sprejemali do vključno 12. maja. 

Nagrajenci prejšnje nagradne igre, ki so prejeli nagrade skupine Burn Fuse so: Marko Zupanc (majica), Urša Gubenšek (majica), Jasna Mlinar (cd) in Mateja Koštomaj (cd). Čestitke!

1 komentar:

  1. I ωіll immеdiately seize your rsѕ feed аs I can't in finding your email subscription link or newsletter service. Do you'νe any?
    Kindlу allow me геalize so thаt I coulԁ subscribe.
    Thanks.

    My homepage: www.2applyforcash.com
    My page ; Online Payday oan

    OdgovoriIzbriši