sobota, 5. maj 2012

V Tolmin prihajajo še The Slackers, A Wilhelm Scream in Off With Their Heads

Udeležbo na letošnjem Punk Rock Holidayu so potrdile tri nove skupine: skankerji The Slackers, melodični hc punk rockerji A Wilhelm Scream in new age punkerji Off With Their Heads.

Off With Their Heads
A Wilhelm Scream
The Slackers
Za poživljajočo injekcijo pozitivno nabite ska glasbe bodo na letošnjem festivalu poskrbeli vedno odlični »zabušanti« iz New Yorka - The Slackers. Bend, ki v svoji glasbi jamajški reggae, ska in rocksteady meša s starim blues-om, country, rock, soul, jazz in rnb glasbo, sam sebe na kratko opisuje kar kot bend, ki igra »jamajški rock'n'roll«. Lani so The Slackers praznovali 20. obletnico svojega obstoja, v tem času pa jim je uspelo izdati kar 12 studijskih in 3 live albume, od katerih je zadnji, »The Great Rocksteady Swindle«, izšel leta 2010. S svojim delom podirajo stereotipe, da je ska le vesela, neresna in plitva glasba, saj jo igrajo z večjo mero agresivnosti, besedila pesmi pa variirajo od osebnih do politično obarvanih tematik. Zagotovo eden izmed najbolj prepoznavnih ska bendov dandanes je širši javnosti poznan predvsem po kvalitetnih in dolgo trajajočih nastopih v živo, tehnično dovršenih skladbah ter karizmatičnem vokalu, s katerim očarajo še tako zahtevne poslušalce.

V Tolmin prihajajo še eni oboževalci slovenskih odrov. A Wilhelm Scream prihajajo iz mesta New Bedford (Massachusetts, ZDA) in pod tem imenom delujejo od leta 2003, zasedba sama pa z mnogimi menjavami članov in imen (Smackin’ Isaiah, Koen in Adam’s Crack) deluje že od leta 1993. Njihova prva plošča „The Way to a Girl’s Heart Is Through Her Boyfriend’s Stomach“ je leta 1999 izšla pod imenom Smackin’ Isaiah pri založbi Tank Records, pri kateri izide tudi prvi izvod druge plošče „Benefits of Thinking Out Loud“ leta 2001. Benefits of Thinking Out Loud je mejnik v njihovi karieri. AWS namreč to ploščo navajajo kot svojo prvo resno ploščo in takoj po izidu spremenijo ime v A Wilhelm Scream ter jo z novim imenom ponovno izdajo pri založbi Jump Start Records leta 2002. Leta 2004 AWS podpišejo pogodbo z Nitro Records (založba Dexterja Hollanda; The Offspring), pri kateri so izdali tri albume – Mute Print, Ruiner in Career Suicide. A Wilhelm Scream na teh ploščah razvijajo specifičen zvok, ki sega tudi izven okvirov melodičnega hardcora, njihov zvok pa mnogi primerjajo s podobnimi eksperimenti Propagandhi, Strung Out in Hot Water Music. Leta 2009 so AWS izdali kratek EP pri založbi Paper & Plastick ter napovedali izid novega albuma, ki pa ga zaradi konstantnih turnej do danes še niso uspeli posneti.

Predstavniki nove generacije ameriškega punka Off With Their Heads prihajajo iz Minneapolisa. Bend sestavljajo člani bendov, kot so Rivethead, Dillinger Four, Dear Landlord and Banner Pilot. Po številnih singlih, kompilacijah in split izdajah, so OWTH svoj prvi album „From The Bottom“ izdali leta 2008 za No Idea Records. Tekom uspešne promocijske turneje je njihov nastop ugledal Brett Gurewitz (Bad Religion) in skupino povabil pod okrilje založbe Epitaph, kjer so leta 2010 izdali drugi album „Desolation“. Gurewitz je  prihod OWTH na Epitaph pospremil z naslednjimi besedami: „Off With Their Heads so najbrž najboljši punk rock bend današnjega časa. Epitaph jih potrebuje; glasba jih potebuje!“

Ni komentarjev:

Objavite komentar