ponedeljek, 10. september 2012

Elvisi predstavljajo singl Losing My Religion

Elvis Jackson so se z veseljem odzvali na povabilo ameriškega veleposlaništva v Sloveniji in za potrebe kompilacije v spomin na R.E.M., priredili in posneli pesem Losing My Religion. Pesem so snemali v priznanem novomeškem studiu RSL. Te dni so pesem v poslušanje ponudili na uradni Facebook strani, pred tem je pesem postala popevka tedna na Valu 202.


Ameriško veleposlaništvo v Sloveniji je v soboto, 8. septembra na Kongresnem trgu v Ljubljani priredilo projekt z naslovom R.E.M.: Čista energija glasbe, v okviru katerega so poleg Elvis Jackson nastopilo še 13 drugih slovenskih glasbenikov ter počastilo skupino, ki je sicer lani razpadla. Ameriško veleposlaništvo v Sloveniji je sicer že navdušilo s podobnim projektom, lani je tako na primer podprlo projekt Bob Dylan: Postani prostovoljec, letos pa so se odločili, da bodo počastili tudi eno najbolj slavnih ameriških skupin R.E.M., ki je zaslovela šele s petim albumom Document in se po dveh desetletjih preteklo leto tudi razšla.

R.E.M. projekt je objavljen na uradni spletni strani sicer ne več delujoče ameriške rock skupine R.E.M., med udeleženci v projektu pa so torej s priredbo Losing My Religion bili tudi Elvisi.

Ni komentarjev:

Objavite komentar