četrtek, 20. september 2012

Nizki štart klubskega maratona ali koncerti se vračajo v K4

NIZKI ŠTART KLUBSKEGA MARATONAUvod v letošnjo klubsko jesen se bo v kultni kleti na Kersnikovi 4 v Ljubljani pričel ob 19h z ležernim, a seveda intrigantnim omizjem akterjev slovenske klubske scene. Kot novost pa naj omenimo, da se na omenjeno prizorišče vračajo klubski koncerti. Moto novega vodstva kluba je torej brisanje mej med elektroniko in na kitarah temeljujočo glasbo. Svoj program bodo torej razširili ter vanj ponovno vrnile glasbo, ki je stresala to klet pred nerazumno (popolno) okupacijo zgolj elektronskih izvajalcev.  

Ob tem torej najavljamo začetek koncertne sezone Kluba K4 v četrtek, 20. septembra ob 21h. Nov koncertni cikel otvarja dobršen del letošnjih klubskih maratoncev: The Kojn, Čao Portorož, Rok Zalokar Trio, Foe Spre Glass Om in Timo Chinala. Vstop je prost!


Klubski maraton 2012 {viral} from RTV Študent on Vimeo.

Uvod v letošnjo klubsko jesen se bo v kultni kleti na Kersnikovi pričel že ob 19h z ležernim, a seveda intrigantnim omizjem akterjev slovenske klubske scene, ki se sooča z zaostrenimi trenji v kulturi. Z raznolikimi gosti iz polja klubskega aktivizma, se bo razglabljalo o novih in starih iniciativah, raznolikih produkcijskih pristopih, načinih financiranja, mreženja in komuniciranja klubovja ter reflektiralo dvanajstletno prisotnost Klubskega maratona. Pogovor bo vodil Luka Zagoričnik, sodelavec glasbene redakcije Radia Študent, njen bivši urednik in dolgoletni vodja Klubskega maratona.

Zvečer, ob 21h pa se obetajo koncerti letošnjih maratoncev, ki se dan kasneje podajajo na turnejo Klubski maraton 12. Nastopili bodo:

The Kojn: hrupna in umazana rockovska drža, oprta na punk/hardcore estetiko ter eksplozivnost, ki se otepa vsakršnih konvencionalnih aranžmajskih vzorcev.

Čao Portorož: zmes indie rocka, pop estetike in punkovske energije zasedba smatra kot poklon alternativnemu rocku devetdesetih na eni in novovalovskim obrazcem jugo šole na drugi strani.

Rok Zalokar Trio: rdeča nit zasedbe je “krmarjenje” med razpoloženji s pomočjo elementov jazza, neposrednosti rocka ter liričnosti klasične glasbe.

Foe Spre Glass Om: hipnotična, trip-hopovska elektronika, ki jo občasno prečkata z debelo distorzijo oplemenitena kitara in blaga industrialna začimba.

Timo Chinala: žanrsko raznolika klubska glasba prekmurskega producenta, ki sega od minimala in techna pa vse do novejših odvodov sodobnih plesnih žanrov.

Turneja Klubski maraton pa se sicer prične dan kasneje, v petek, 21. septembra v Kopru in na Bledu, obrede razpoložljivo slovensko klubovje in se v petek, 9. novembra s finalom zaključi v ljubljanski Menzi pri koritu.

Ni komentarjev:

Objavite komentar