petek, 21. september 2012

Red Five Point Star z Novo revolucijo

Domača ska zasedba Red Five Point Star je prejšnje leto postrega s tretjim studijskim albumom Worst Case Scenario. Ta je izšel pri ameriški založbi Megalith, ki jo vodi frontman legendarnih The Toasters – Robert »Bucket« Hingley in pa seveda pri matični založbi benda Kapa Records.                                                                      
Danes pa predpostavljajo singl s te plošče Nova revolucija, ki je ena izmed dveh skladb na albumu v slovenskem jeziku. Obenem pa je dokaz, da so ska ritmi lahko podprti z dobro mero kritike ali kot pravi frontman Uroš Grahek: »Komad govori predvsem o medčloveških odnosih v današnjem času. O tem, kako je družba zaprta vase, s katerekoli strani pogledaš in kako vsak skrbi za svojo rit. Skratka o tem, kako nam je uspelo s svojo človeško naravo sesut vse kar je lepega in dobrega med ljudmi.«
Zasedba se je pred kratkim uvrstila tudi na kompilacijsko zgoščenko založbe Megalith, ki ga zasedba The Toasters distribuira na turneji na Kitajskem, sicer pa Red Five Point Star že spomladi praznujejo 15. obletnico prve vaje, še prej pa jih lahko ujamete na domačih glasbenih prizoriščih.

Ni komentarjev:

Objavite komentar