sreda, 24. oktober 2012

Izšla 1. številka alternativnega občasnika Indijanez

Pred nekaj leti je v ekipi KDMC IndiJanez* iz mariborske Pekarne nastala ideja o tiskani publikaciji, ki so jo želeli poimenovati FOCN. S to idejo so odlašali kar nekaj let, sedaj pa ponovno zagnali ta projekt. Danes je torej končno v Mariboru izšel njihov novi, alternativni in brezplačen občasnik, ki smo ga poimenovali kar Indijanez, po imenu tamkajšnjega društva. Najdemo ga na mizah v MC-ju in nekaterih drugih javnih prostorih. Prva številka obsega 16 strani raznolikih, zanimivih in zbadljivih vsebin, ki pa niso nujno povezane in usklajene, imajo pa za seboj trening pisanja različnih ljudi dobre volje in različnih usklajevanj.

Photobucket

Lokacije v Mariboru, kjer najdete publikacijo Indijanez: MC Pekarna, Hostel Pekarna, Infopeka, Bar Sova (UKM), Eat Smart, Huda kava, Kult, MOM (mizica pri županovi pisarni), Štuk, TIC, Tildos, Bober (Strossmeyerjeva), Rokaj, II. gimnazija. Online izdaja, primerna za branje: tukaj

Občasnik zaradi časovne in finančne stiske ni lektoriran, zaradi pravice do svobodnega izražanja tudi ni cenzuriran. Vsekakor pa je selektiven. Zaželeno je, da ga kopirate, citirate, kritizirate, nikakor pa z njim ne smetite. Če vam ni všeč ali pa ste ga že prebrali, ga pustite na javnem mestu (miza v kafiču, avtobusna postaja, frizer :),...), da ga pobere še kdo drug. Če pa imate kakšen printer ali fotokopirni stroj in nekaj papirja odveč, bodo veseli, če ga skopirate in delite naprej.

Naslednjo številko pričakujte decembra, do takrat pa bodo veseli vaših prispevkov (člankov, kolumn, stripov, idej,...). Vse predloge in materiale lahko naslovite na office@klub-mc.si.

*Indijanez - Upornik, revolucionar, nasprotnik globalizacije, vsiljevanja navidezne demokracije, karakterni svobodnjak. Streha mu je nebo, zemlja postelja. Prijatelji so vsi, ki nočejo nič slabega. Državna meja je neznan pojem, barva kože pogled v pestrost narave. Dober človek.

Ni komentarjev:

Objavite komentar