petek, 12. oktober 2012

Pekarna bogatejša za novo čitalnico

Mariborska Pekarna je bogatejša z otvoritvijo novega prostora. Namreč svoja vrata odpira čitalnica Pod tramom. Pod tramom zato, ker se čitalnica nahaja na podstrešni galeriji v MC-ju – pod tramom. Čitalnica je kot ideja obstajala že dalj časa, problem pa je bil z njeno oplemenitvijo. Z njo želijo pekarnarji ljudem odpirati nova obzorja na vseh področjih, seveda tudi na literarnem, ki je v pretežno virtualni komunikaciji današnjih časov zelo odrinjeno na rob.

Čitalnica zaenkrat v svojem obsegu ponuja v branje leposlovje v slovenskem, angleškem in nemškem jeziku, znanstveno fantastiko, kriminalke, nekaj nobelovcev, kanček vojne literature, knjige o umetnosti, poezijo in filozofijo ter potopise, anarhistično oz. družbeno kritično literaturo ter izbor revij. V čitalnici je moč najti tudi zbirko stripov, katero bi radi v prihodnje še posebej izpostavili in razširili, saj je prav stripovsko ustvarjanje tisto, ki mlade in mlade po srcu vedno znova pritegne h branju ter k ustvarjanju, ne glede na to ali je tematika satirična, družbeno kritična ali tudi povsem bizarna. Gradivo bo moč brati tudi zunaj na terasi kluba MC.

Bralne zbirke se bodo nadaljnje dopolnjevale in izpopolnjevale, zato ste vabljeni vsi, ki imate doma kakšno knjigo, revijo ali strip, ki bi ga želeli podariti, da ga prinesete v čitalnico in prispevate k njeni širini, še sporočajo iz Pekarne.

Ni komentarjev:

Objavite komentar