sobota, 8. december 2012

Pissing in the Wind: ˝Proti vetru ščije celoten delavski razred, ki se ne more rešiti svojega scanja ter sranja, v katerega so nas vrgli politiki in ostali lopovi v lepih oblekah.˝

Band meseca decembra je postala premurska zasedba Pissing in the Wind. Skupina posega po hitrih in brezkompromisnih (hardcore) punk ritmih, ki vam požene kri po žilah.

Jeseni letos so izdali tudi svoj prvenec oz. EP, ki nosi naslov And What´s your story? Z njimi smo opravili intervju ter jim postavili nekaj zanimivih vprašanj.

1. Kdaj ste ustanovili skupino in zakaj?

Skupino smo ustanovili marca letos, do ustanovitve je prišlo zaradi velike želje po ustvarjanju lastne glasbe ter želja po tem , da ne bomo vedno v vlogi obiskovalcev koncertov ampak tudi izvajalcev.

2. Pissing in The Wind. Kaj se skriva v ozadju tega imena? Kdo lula proti vetru?

Ime smo si sposodili od legendarnih radgonsikih punkerjev The Fat Nunsov in sicer je naše ime naslov njihovega komada. Proti vetru ščije celoten delavski razred, ki se ne more rešiti svojega scanja ter sranja, v katerega so nas vrgli politiki in ostali lopovi v lepih oblekah.

3. Letos jeseni ste izdali tudi svoj prvi proizvod in sicer EP. Ta nosi naslov ˝And what´s your story?˝. Povejte nam kakšna je vaša zgodba nastajanja albuma?


Zgodba o nastanku EP-ja se odvija letos avgusta in sicer z željo po tem, da predstavimo naš pogled na glasbo katero imamo radi in pa da bomo prišli poceni skoz ko se bo šlo za darila, hehehe..

4. Kaj nam želite sporočiti? Kdo je pisec vaših skladb in kje črpate navdih za pisanje pesmi?

Sporočiti želimo naš pogled na dogajanje okoli nas. Besedila pišemo vsi, dodelimo si temo nato vsak prispeva svoj delež in tako ustvarimo neko celoto. Navdih črpamo iz vsakdana, problemov ter različnih situacij od vsakega v bendu.

5. Vaš plošček je izšel, če se ne motimo v samozaložbi. Kako to, da se niste obrnili na kakšno založbo? Ali je d.i.y. način izdaje tisto pravo?

Ja, načelo D.I.Y. se nam vsem zdi prava izbira za začetek,vendar pa moramo dodati, da so nam pri nastanku ogromno pomagali posamezniki iz založbe GBTM ter tudi nekaj ostalih za kar se jim zahvaljujemo. Mogoče pa bomo v prihodnje sodelovali z kakšno neodvisno založbo, bomo videli.

6. Vaša skupina igra brez basista. Kako je prišlo do tega?

Tako, da v naših koncih ni prav veliko navdušencev oz glasbenikov, ki bi igrali takšen stil. Po nekaj časa iskanja smo se pač odločili, da pičimo trio dve kitari ter bobni in zaenkrat basa niti ne pogrešamo.

7. Sami se, kot pravite, uvrščate v hardcore/punk glasbo. Kako to, da ste se pristali v tej zvrsti? Ali ima ta glasbeni žanr še kaj rezerve, da spet pride bolj na površje? Kako je s tem v Prekmurju?

Nočemo se predalčkati, če že pa smo tu nekje hc. V tej zvrsti smo pristali zato, ker tudi sami večinoma poslušamo to zvrst ali nekaj v tej smeri. Ta glasbeni žanr ima sigurno še veliko rezerve, ker ima vsak unikatne ideje in vedno pride kaj novega. V Prekmurju imamo nekaj zelo dobrih glasbenikov, ki pa so v svojih zvrsteh, glede hc-punka pa je scena v Prekmurju zelo skopa.

8. Kateri nastop vam je najbolj ostal v spominu in zakaj?


Nimamo še nevem koliko kilometrine, da bi se nam nabralo xy dogodivščin, če že pa nastop na Breka festu zaradi veliko ljudi, dobre podpore, odličnega vzdušja, izgubljenih činel...

9. Kakšni so vaši načrti za prihodnost? Kje se vidite čez 5. let?

Naprej delati v tej smeri, želje po čimveč obiskanih klubih, če bo vse šlo gladko se za 5 let vidimo na špilu v sklopu kakšne manjše obletnice delovanja.

10. Ali podpirate aktualne proteste proti skorumpiranim politikom? Eden je že padel, kako zdaj naprej? Kakšno je vaše stališče do teh problemov?

Absolutno! Upamo da jih pade čim več oz. vsi, ki so krivi za to katastrofalno stanje v katerem smo že predolgo. Za začetek bi jih mi timsko poscali, saj bi nekako šlo v sklop imena našega benda. Ker smo Prekmurci še predobro čutimo ravniško melanholijo, ki pa jo ti problemi še dodatno zakomplicirajo ter pahnejo posebej starejše ljudi, pa tudi ostale na rob propada. Definitivno ni enostavno to gledati iz dneva v dan.


ČLANI SKUPINE:

Robert Hajdič - kitara, vokal
Lavdrim Osmani - kitara, vokal
Tadej Kuhar - bobni

KONTAKT:

HC97a@hotmail.com
031 - 780 - 647 (Tadej)

PRIHAJAJOČI KONCERTI:

- 20.12.2012, Mikk @ Murska Sobota, dobrodelni koncert



Tudi tokrat v sodelovanju z bendom meseca decembra prirejamo NAGRADNO IGRO, v kateri lahko prejmete 1x majico + ep ter posamično še 3. cd-ejke benda Pissing in the Wind. Nagradno vprašanje se glasi: S kje so si sposodili ime benda? Odgovore nam prosim skupaj z vašim naslovom pošljite na: slovenia.punkrock@gmail.com s pripisom za nagradno igro. Odgovore bomo sprejemali do vključno 15 decembra. Srečno!

Nagrajenci prejšnje nagradne igre, ki so prejeli cd-ejke skupine Paraziti P. 13 so: Miha Dereani, Klemen Žmitek in Jernej Lenkič. Čestitamo!

Ni komentarjev:

Objavite komentar