četrtek, 28. februar 2013

Bernays Propaganda - Zabraneta planeta

http://www.indiebandsblog.com/wp-content/uploads/2012/11/Bernays-Propaganda.jpgNeodvisna založba Moonlee Records je 26. februarja izdala tretjo dolgometražno ploščo makedonskih post punkerjev Bernays Propaganda, poimenovano "Zabraneta Planeta". Album je izšel v CD in LP formatu kot plod sodelovanja med Moonlee Records, Napravi Zaedno in MKC (Makedonija) ter Prügelprinz Records iz Nemčije. Album je dostopen tudi kot brezplačen dolpoteg preko bancampa tukaj, ki dopušča tudi “name-your-price” opcijo in neposredno podporo skupini in sodelujočim založbam. 

Na svoji tretji plošči so Bernays Propaganda ostali zvesti svoji zvočni podobi – prepoznaven new wave/post-punk zvok s poudarjeno plesno ritmičnostjo, ki temelji na čvrstem bobnanju in poskočnem "groovy" basu, na katero se nalagajo sloji disharmoničnih in razigranih kitarskih pasaž, ki pa so tokrat nekoliko manj “funky” in manj naseckane kot na prejšnjih delih. Če povrhu dodate še lucidna, družbeno-kritično obarvana besedila, ki so podana v obliki močnega in privlačnega ženskega glasu, boste dobili 9 novih pesmi, 9 novih zgodb, 9 novih manifestov, ki pozivajo na radikalne spremembe. Mnogi se strinjajo, da je "Zabraneta Planeta" najboljša in najbolj zrela plošča Bernays Propagande do sedaj, ki vas bo izstrelila v prepovedane kraje, prepolne vrhunskih zvočnih užitkov.

Bernays Propaganda bodo svojo novo ploščo v Sloveniji promovirali v Gala Hali v Ljubljani, in sicer v soboto, 9. marca 2013 v okviru Moonlee Records festivala - Moonleejada 2013, kjer bodo nastopili v družbi skupin Analena, Nikki Louder, Trus! in Cripple And Casino. Omenjen nastop se bo odvil v okviru kar devet-tedenske evropske turneje, ki jih bo popeljala od Grčije do Portugalske in vse do Finske in Baltika ter nazaj. Dolgotrajna turneja je samo še en dokaz več, da je Bernays Propaganda skupina presežkov.

Ni komentarjev:

Objavite komentar