torek, 26. februar 2013

Boiling Point - hardcore festival na Metelkovi

V Gromki bo grmelo! V organizaciji kolektiva Human Beans bo v soboto, 2. marca potekal Boiling Point hardcore festival. Za blisk in grmenje bodo poskrbeli štirje bendi, ki jih navdihuje hitra, jezna in uporniška glasba z dobro mero kritike obstoječega sistema in kritiko izkoriščanja. Dovolj nam je bilo skorumpiranih politikov, županov, kapitalistov in drugih, ki živijo na račun ljudi ter izkoriščajo vsako pravno luknjo, da pridejo do bogastva. Vse več je posledično tudi razslojevanja, saj bogata manjšina obvladuje in izkorišča revnejšo večino. Temu bomo v soboto rekli NE, vsak pri sebi pa naj takšen NE uporabi vsak dan.


Koncert se bo torej na Metelkovi pričel ob 22:00, na repertoarju pa so sledeče skupine: 

Black Gust (Zagreb) igrajo mešanico hardcore punka iz 80ih in garažnega rock’n’rolla. Njihov zvok bi lahko primerjali z bendi, kot so RKL, Black Flag, Adolescents, Poison Idea… Kmalu bodo izdali ploščo Psychedelic Maelstrom 7" EP pri založbi Doomtown Records.

Damage is Done (Zagreb) so energičen hardcore punk bend iz Zagreba, čigar hitre komade zaznamujejo jezni in mračni rifi v stilu skandinavske šole iz 80ih, kot so bili zgodnji Riistetyt, Mellakka, Crude SS in podobni.

Growing Rats (Krško) igrajo drveči hc punk, ki bi ga lahko opisali kot mešanico bostonskega sXe hardcora iz 80ih, kot so Jerry’s Kids in SS Decontrol ter jugo hc-ja iz 90ih, kot so Razlog Za, Aktivna Propaganda, FxPxOx. Že od leta 2004 jih zaznamujejo energični nastopi in tudi na Gromkinem odru ne bodo razturali prvič.

Positive Direction (Krško) so band, ki od leta 2009 nadaljujejo tradicijo krške hc šole, v katero spadajo Growing Rats, Final Approach... Čeprav so najmlajši, naj bi bili najhitrejši bend na festu. Njihova glasba spominja na zgodnje Electro Hippies, Gorilla Biscuits, SS Decontrol, Void in Siege.

Ni komentarjev:

Objavite komentar