ponedeljek, 25. februar 2013

Pokret Otpora - Prespavana tragedija

Prespavana tragedija cover artPokret Otpora je mlad punk rock trio, sestavljen iz izkušenih glasbenikov. Ta pulska skupina je pred dnevi izdala novi album, ki nosi naslov ˝Prespavana tragedija˝. Album je simbolično izšel na isti datum (18.2.), kot je pred tem že leta 2011 izšel njihov prvenec Demoiluzija.

Album so naredili 100 % v lastni produkciji, vse od snemanja do izdaje. D.i.y. etika jim torej ni tuja. Album združuje 13. politično angažiranih pesmi, njihov pogled na svet okoli sebe, kakor tudi na njihove prelomne dogodke iz preteklosti. Za besedila je bil odgovoren kitarist in vokalist Igor Stanković, za mixanje albuma pa Dražen Džaja iz prijateljskega benda Reanimacija. Album si lahko poslušate spodaj ali pa na njihovi bandcamp strani, kjer si ga lahko tudi snamete tukaj

Zasedba Pokret Otpora je nastala potem, ko je prišlo do razpada benda Frontalni Udar. Takrat sta se bivša člana omenjene skupine Igor in Wolgy odločila narediti nov band. V ta namen pa se je njima pridružil še bobnar Sigi, ki sicer že tolče po bobni pri še eni pulski skupini Reanimacija. In tako je nastal punk rock trio, ki se je zavzeto lotil ustvarjanja. Za sabo imajo torej danes že dva albuma in kar nekaj posnetih videospotov ter številne koncerte po Hrvaški, pa tudi v Sloveniji ter BiH.

Ni komentarjev:

Objavite komentar