ponedeljek, 18. februar 2013

Pridigarji z novo kompilacijo

Glasbena založba Front Rock, ki deluje pod okriljem zavoda Subkulturni azil Maribor, vas vabi na novinarsko konferenco ob izdaji kompilacijske vinilne LP plošče ska skupine Pridigarji. Plošča nosi naslov Retro dizajn, sestavljena pa je iz A ter B strani. Novinarska konferenca s frontmanom Pridigarjev Davorinom Bešvirjem bo potekala v četrtek, 21. 2. 2013 ob 13. uri v Mariboru v dvorani Gustaf, Pekarna, Ob železnici 16. Ob izidu plošče je izšel tudi singel Zombi v katakombi, katerega si lahko poslušate tu ali pa si ga prenesete na svoje elektronske naprave tukaj.

Pridigarji - Retro dizajn

Ska punk rock skupina Pridigarji je nastala leta 1987 v Ormožu. Je nadaljevanje skupine Gnile duše, ene prvih punk skupin v Sloveniji, ki je delovala med leti 1979 do 1983, katerih skladbe so tudi Pridigarji v začetku igrali. Člani Pridigarjev so tudi ustanovni člani ormoškega kluba Unterhund, mednarodnega kluba, kjer od leta 1990 kraljuje underground in alternativna glasba. Pridigarji so mojstri besednih iger. Besedila so sarkastična, mestoma absurdna, bizarna in groteskna, a povečini zabavna in vedno zelo kritična in premišljena.

Glasba Pridigarjev je bila meddrugim uvrščena na številne kompilacijske izdaje – No Border Jam 1, 2, 3, 4&5, Zgaga Festival, Smeri razvoja, Unterhund - Veselica, Ox, Plastic Bomb, K4 1989/99, SLOkompanija, This is Ska, Ska Factor Positive – imeli pa so tudi več kot 400 nastopov, tako v Sloveniji kot v vseh sosednjih državah in državah nekdanje Jugoslavije. Leta 1993 je skupina prvič koncertirala v Nemčiji v sklopu turneje Slovenia Six Pack, kateri so sledile številne druge turneje po Evropi: IdiotSKA, DebilSKA, KretenSKA in ImbecilSKA po Nenčiji, Češki, Nizozemski in Švici.

Ni komentarjev:

Objavite komentar