sreda, 27. marec 2013

Elvisi z novo pesmijo in turnejo po Balkanu

Elvis Jackson so tisti vedri in neobičajni Primorci, ojačani z bobnarskim Štajercem, ki se glasbeno potikajo po različnih alternativnih smereh in ti na obrazu narišejo nasmeh, te pripravijo do poplesavanja, drenjanja, stage-divinga ali pa povzročijo, da si razgibane, energične in melodično nalezljive pesmi ne moreš izbiti iz glave.

Window je nova pesem, ki napoveduje novo, peto izdajo in sodi ravno v kategorijo pesmi, s katerimi so Elvisi prikazali svojo mirnejšo plat (This Time, Street 45, Dry Your Tears, Hawaiian club, Morning ...). Za nov hit skupine je sicer pravšnja oznaka lahkoten rock z reggae in ska vplivi, čeprav duh in vedrina pesmi ostajata v tistem pristnem punk duhu. Ja, Elvisi so na nek način drugačni, večni uporniki - ali jih sprejmeš takšne kot so, ali pa jih ne boš nikdar povsem razumel. Window je še ena od mnogih uspešnic skupine, ki se nam bo usedla v uho in nam polepšala dan. Za omejeno pesem pa je včeraj izšel tudi video, ki je na ogled spodaj.

Buda, pevec skupine, je o pesmi povedal: »Pesem mogoče nekoliko o odstopa od ostalih pesmi s prihajajočega albuma. Window je nastajala dejansko več let, za nekaj časa obtičala nedokončana, letos pa bo svoje mesto končno našla na našem novem CD-ju. Pri izvedbi je sodeloval tudi glasbeni gost Davor Klarič, ki je s svojimi Hammond vložki vsekakor prispeval k polnosti zvoka. Gre za osebno izpoved, povezano z našimi koncertnimi nastopi, oziroma za prispodobo našega razgleda z odra na občinstvo. Opisuje čustva ter odnos in energijo, ki jo je mogoče začutiti le na živih nastopih. Pogled na zadovoljno in odzivno publiko je kot pogled skozi okno s čudovitim razgledom. Zadovoljna publika nam zagotovo polepša dan.«


Nič ni slučajno, za dosežke je treba trdo delati. Fantje iz skupine Elvis Jackson to dobro vedo. Letos namreč obeležujejo 15. obletnico delovanja, ta jim je posledično prinesla nastop na Q Max Partyju v Kranjski Gori (Vitranc) in Zlati Lisici v Mariboru. Ne gre pozabiti, da smo pred tem konec leta 2012 Elvis Jackson lahko videli na prireditvi Športnik leta v Cankarjevem domu, kamor so se vrnili kot glasbeni gostje komercialne prireditve Viktorji. Elvis Jackson počasi pridobivajo in zasedajo mesto, ki jim pripada - v samem vrhu! Koncertno so tam že vrsto let, sedaj pa je očitno napočil tudi njihov čas za široko prepoznavnost. Za nameček pa aprila napovedujejo tudi krajšo turnejo po bivši Jugoslaviji.

Ni komentarjev:

Objavite komentar