petek, 15. marec 2013

Millencolin prvo ime letošnjega Punk Rock Holidaya

Millencolin so prvi nosilci letošnjega Punk Rock Holidaya. Slednji so pred kratkim praznovali 20. izjemnih let. Leta 1994 so na kultni švedski založbi Burning Heart izdali svoj prvenec Tiny Tunes, s katerim so resno opozorili nase in kot prvi evropski bend sprožili zanimanje ameriške neodvisne punk rock scene na čelu z založbo Epitaph, ki je kasneje raztrosila njihovo glasbo po celem svetu. Poleg neodvisne scene je prvenec zaradi imena in dizajna zbodel celo giganta Warner Bros, ki je na sodišču dosegel, da so Millencolin svoj prvi album leta 1996 ponovno izdali pod imenom Same Old Tunes. Leta 2000 so Millencolin s producentom Brettom Gurewitzem (Bad Religion) postavili nov mejnik in s ploščo Pennybridge Pioneers poželi slavo tudi v mainstreamu punk rock glasbe, kjer so se obdržali vse do danes.


Letos se v Tolmin vračajo lanski nosilci festivala Anti-Flag ter druga velika imena punk in hardcore scene: H2O, The Casualties, Strike Anywhere, Swingin' Utters, Atlas Losing Grip, The Menzingers, Your Demise, Argies, Implants, City Saints, Astpai, Snuff in Mute, na plani pa čakajo še številne nove potrditve.

Nastopajoče na glavnem odru tudi letos ne bo od obiskovalcev ločila ograja, kar vnovič napoveduje adrenalinske skoke z odra ali „stage diving“. Poleg glavnega odra pa bo letos še bolj pestro dogajanje na drugem odru ob sotočju oz. t.i. „Beach stageu“. Na slednjem se bodo zvrstile številne zasedbe iz vseh koncev Evrope. V napeti Punkoviziji so si nastop na festivalu izborili Future Idiots (Švedska), 4th 'n Goal (Italija), Punkreas (Črna Gora), Pissing in The Wind (Slovenija), Foolish Wives (Italija), Burn Fuse (Slovenija), Lineout (Italija), Fuck You Fucking Fuckers (Italija), Bakterije (Hrvaška), Panicka (Slovenija) ter velike zmagovalke Brain's All Gone (Poljska), ženski punk rock trio, ki bodo nastopile na glavnem odru.

Ni komentarjev:

Objavite komentar