četrtek, 21. marec 2013

Propagandhi in veganski kotiček na letošnjem Punk Rock Holidayu!

Po tem, ko so svojo udeležbo na festivalu potrdili Millencolin, objavljamo še najbolj ekskluzivno ime letošnjega festivala. V Tolmin prihajajo kultni Kanadčani Propagandhi! Lansko leto so Propagandhi pri založbi Epitaph izdali svoj šesti album ˝Failed Statues˝, ki je bil ocenjen kot glasbeni in lirični presežek, album pa bodo predstavili na letos edinem festivalskem nastopu v Tolminu.


Propagandhi so najbrž eno redkih imen svetovne punk scene, ki v svoji karieri ne sprejemajo nobenih kompromisov in kot bend in posamezniki dobesedno živijo tako, kot govorijo v svojih družbeno kritičnih tekstih, zaradi česar lahko festivalske nastope v njihovi skoraj 30 letni karieri naštejemo na prste ene roke. Njihova prisotnost je še ena velika potrditev, kako pomemben je postal Punk Rock Holiday v svetovnem merilu.

Propagandhi so v prvi vrsti aktivisti, ki se s svojo glasbo in zasebnem življenju aktivno borijo za pravice človeka in živali ter proti rasizmu, seksizmu, nacionalizmu, homofobiji, imperializmu, kapitalizmu in organizirani religiji. O svojem stališču glede pomembnosti besedil v punk glasbi so svojim privržencem leta 1993 spisali celo manifest, njihov največji hit z naslovom Anti-Manifesto, ki je istega leta izšel kot uvodna skladba kultnega prvenca „How To Clean Everything“. Album je izšel za svežo založbo Fat Wreck Chords, ki je s svojim ustanoviteljem Fat Mikom iz Nofx kljub izjemni popularnosti vse do danes ostala neomajno zasidrana v podtalju, How To Clean Everything pa je bil ocenjen kot najboljši punk album leta 1993 na svetu.

Naj še enkrat spomnimo, da festival gradi na pristni atmosferi v najlepšem festivalskem okolju na svetu. Na glavnem odru tudi letos ne bo od obiskovalcev ločila ograja, kar vnovič napoveduje adrenalinske skoke z odra ali „stage diving“, poleg glavnega odra pa bo letos še bolj pestro dogajanje na drugem odru, ki je postavljen na samo sotočje Tolminke in Soče. Kot že utečeno, festival velik poudarek namenja ekološki osveščenosti obiskovalcev, skladno s filozofijo skupine Propagandhi pa bo letos prvič postavljen tudi veganski kotiček.

Potrjeni:
http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/599116_579248822086871_551698026_n.jpg
Millencolin (Švedska)
Propagandhi (Kanada)
Anti-Flag (Zda)
Snuff (Velika Britanija)
H2O (Zda)
The Casualties (Zda)
Strike Anywhere (Zda)
Swingin' Utters (Zda)
The Menzingers (Zda)
Your Demise (Velika Britanija)
Implants (Zda)
http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/599116_579248822086871_551698026_n.jpg
http://www.punkrockholiday.com/
Atlas Losing Grip (Švedska)
Mute (Kanada)
City Saints (Švedska)
Argies (Argentina)
Astpai (Avstrija)
Brain's All Gone (Poljska)
Future Idiots (Švedska)
4th 'N Goal (Italija)
Punkreas (Črna Gora)
Pissing In The Wind (Slovenija)
Foolish Wives (Italija)
Burn Fuse (Slovenija)
Lineout (Italija)
Fuck You Fucking Fuckers (Italija)
Bakterije (Hrvaška)
Panicka (Slovenija)

Ni komentarjev:

Objavite komentar