torek, 12. marec 2013

Radiostorm bodo odpluli na otok!

Šentjurska skupina Radiostorm bo kmalu izplula na otok. Omenjeni punk rockerji so namreč tik pred odhodom  na turnejo v Veliko Britanijo. Tam jih 15. marca, v klubu Moseley Arms v Birminghamu, že čaka njihov prvi nastop. Poleg dveh nastopov v Birminghamu, jih bo pot vodila še v Nottingham, West Yorkshire, Plymouth in Suffolk. V sklopu turneje imajo skupno predvidenih osem nastopov, nastopa 18. in 22. marca pa sta še v teku dogovora oz. bolje rečeno v pričakovanju skorajšnje potrditve. Fantje se že veselijo novih izkušenj in vas obenem vabijo, če se boste te dni potikali v Veliki Britaniji, da jih pridete pozdravit na kakšnem od nastopov.  

 photo 2262d5be-beb9-4ffc-882b-cb160c263110.jpg

Skupina Radiostorm je svojo glasbeno pot pričela leta 2007. Kmalu po začetku so nastale prve priredbe znanih in uveljavljenih skupin (The Hives, Pennywise, Ramones) ter se ustvarili tudi prvi avtorski komadi. Skozi mešanico različnih glasbenih stilov so svojo pot našli v punk rocku. Sledili so prvi nastopi v lokalnih mladinskih klubih, kmalu pa so izkusili tudi utrip večjih odrov. Z avtorskim komadom ˝Growing up˝ so se kot prva slovenska skupina uvrstili tudi na kompilacijo ameriške založbe Scratch magazine, ki je bila distribuirana po celotni zvezni državi Kaliforniji.

Lansko leto so izdali tudi album z naslovom The Chaos Station, ki predstavlja osem pesmi s problematiko vsakdanjega življenja in protest proti današnjemu režimu. V njihovih pesmih ne najdemo samo tipične punk rock akorde, temveč tudi druge različne glasbene vplive. Ravno takšni vplivi so popestrili njihov album in ustvarili raznolike ter zelo poslušljive pesmi.

Ni komentarjev:

Objavite komentar