torek, 19. marec 2013

Trus! s prvim korakom na plano

Album domače electro/new wave/post punk skupine Trus! je izšel 14. marca 2013 kot rezultat sodelovanja med Moonlee Records in Založbo Radia Študent. Izdajo so poimenovali “First Step”, slednjo pa je moč poslušati na bandcamp profilu skupine Trus! oz. založbe Moonlee Records, kjer si lahko glasbo tudi brezplačno dolpretočite.


First Step cover art
Naslovnica
Trus! so zasnovali svoj prvenec “First Step” kot eksperiment. Album tako ni izšel na fizičnem nosilcu zvoka, temveč kot inovativen in atraktiven paket, ki vključuje zanimivo stripovsko zgibanko s povezavo do brezplačnega downloada njihove glasbe ter ruto, torbo ali majico z vizualno podobo skupine. Trus! torej z brezplačnim downloadom prosto ponujajo svojo glasbo vsakomur, hkrati z zgibanko napadajo tudi na vizualnem polju, ponujajo pa tudi fanovske artikle skupine (ruta, majica, torba) s katerimi se poslušalci pogosto najlažje identificirajo.

Trus! se v skladu s svojim imenom kar iznenada pojavijo na glasbenem prizorišču spomladi 2012, ko se z “no-budget telefonskim” demo posnetkom uvrstijo na Klubski Maraton Radia Študent, kjer se zasedba tudi prvič predstavi. A naj nas to ne zavede, saj gre za zasedbo preizkušenih glasbenikov in performerjev, ki so se kalili v skupinah Škrip Orkestra, Vanilla Riot, Kombo Zlatka Kaučiča, The Puzzled in Litošt. Sami sebe so Trus! opredelili kar s konkretno formulo: Trus! = 45% alter, 20% garage, 17% punk, 10% synth rock, 8% electro new wave.

Ni komentarjev:

Objavite komentar