ponedeljek, 22. april 2013

Bakterije - Dižem svoj glas

Bakterije so čakovski punk rock kvintet, ki je z delovanjem pričel že leta 1995. Torej je za njim že veliko uspešnega dela ter koncertov. Band je sicer nastal čisto po naključju, neplanirano in predvsem z željo, da so poskušali igrati glasbo, ki so jo vsakodnevno vrteli na svojih radijih in imeli radi.

Prvo izdaja je izpod rok benda prišla šele leta 2002, ko se je bend končno ustalil. Prvi demo cd se je imenoval ˝Kaj pa(n)k te brige?˝. Pred tem letom pa so postavo Bakterij pretresale menjave. Leta 2005 je v band prišel tudi novi vokal in začela se je delati glasba, ki jo pod oznako Bakterije poznamo še danes. Leta 2008 je luč sveta ogledala druga izdaja benda, ki so jo poimenovali ˝Zajedno smo jači˝. Bend je nato deloval naprej, veliko koncertiral, tu pa naj omenimo, da so si oder delili z velikim punk imeni kot so U.K. Subs, The Vibrators, The Casualties, One Way System, G.B.H., KUD Idijoti, Motus, No More Idols idr. Njihov zadnji album ˝Dižem svoj glas˝ je izšel lansko leto. Na povezavi tukaj si ga lahko brezplačno prenesete ter zaplavate v kvaliteten punk rock. Sporočajo nam: Ne pustite se, da vas šikanirajo, se iz vas norčujejo tako ali drugače ali pa vam kratijo pravice. Uprite se z razlogom in dvignite svoj glas!

Bakterije smo imeli v petek 19. aprila priložnost ujeti tudi na domačih odrih (K.u.r.c. - Pekarna, Maribor), ko so se predstavili na festu No Order…damn!

Ni komentarjev:

Objavite komentar