ponedeljek, 15. april 2013

Los Explosivos na turneji v naših krajih

http://www.culturasur.com/typo3temp/pics/8d2e1a5a44.jpg
Los Explosivos, band iz Mexico Cityja, se bo te dni potikal v Sloveniji, zato mu bomo v nadaljevanju posvetili nekaj pozornosti. Zasedbo sestavlja četverec brez krmarja iz za nas eksotične dežele Mehike. Igrajo explozivni garažni rokernol iz šestdesetih, kar jim daje še posebno unikatno vrednost. Los Explosivos je neke vrste poseben in tudi direkten bend, neustrašen z veliko energije, ki te prevzame z navdušujočim punk´n´roll napadom. Vsak nastop njihov nastop je posebno doživetje, vsaj tako pravijo. So eni izmed boljših izvajalcev tovrstne glasbe v svetu.  

Leta 2008 so se prvič odločili predstaviti tudi v Evropi in od takrat dalje redno, vsako leto, nastopajo na večmesečnih turnejah. Letošnja turneja je njihova 6. zaporedna turneja. Los Explosivos se bodo v okviru svoje nove evropske turneje ponovno ustavili tudi v Sloveniji. Nastopili bodo v Ljubljani, Kranju, Mariboru, Sv. Juriju ob Ščavnici na festivalu Jűrjevo je ter na Bledu.

Še pred turnejo predstavljajo tudi nova singla ˝Barracuda˝ in ˝El Mas Cruel (the Crusher)˝, ki je kot klasičen vinilni dvojni singel izšel za založbo Working on your Career records. Obenem sta obe skladbi na voljo, da si ju lahko brezplačno pretočite tukaj. Obe pesmi sta že naleteli na odličen sprejem v Španiji, pričakovati pa je, da bosta prodri še kaj dlje in postavili nove smernice moderne garažne rock glasbe.

Nastopi v Sloveniji:

16. april: Orto bar (Orto fest), Ljubljana
17. april: Trainstation squat, Kranj
18. april: Kino Udarnik, Maribor
19. april: Stara kinodvorana (Jűrjevo je), Sv. Jurij ob Ščavnici
20. april: Kult klub, Bled

Ni komentarjev:

Objavite komentar