četrtek, 11. april 2013

Nikki Louder napovedujejo novo dozo hrupa

Domači hrupni trio Nikki Louder napoveduje novo, tretjo dolgometražno ploščo ˝Golden Men˝, ki bo izšla 17. aprila 2013 kot plod sodelovanja med Moonlee Records ter Založbo Radio Študent. Izdaja bo izšla v cd in lp formatu ter kot brezplačen download.

Za pokušino nam Nikki Louder postrežejo z istoimenskim prvim singlom ˝Golden Men˝, ki mu lahko prisluhnete preko Youtube ali Bandcamp platform, kjer je pesem na voljo tudi za brezplačen dolpoteg.

Nikki Louder si za svoje intenzivno, kaotično in hrupno muziciranje upravičeno zaslužijo naziv prvaki slovenskega hrupnega rocka. Skupino oblikuje udarnost in brezkompromisnost - poslušalca rešetajo s hitrimi in surovimi rafali energije, ki surfa na razbijaškem bobnanju in kitarskem hrupu, ter ki v melodičnih preobratih le za trenutek zastane, zgolj kot kratek predah pred ponovnim skokom v novo zvočnike parajočo nevihto. Raztrgani vokali, ki se nenehno sprehajajo po tanki meji artikilacije in kričanja, še dodatno začinijo in čudovito povežejo celotno sliko.

Promocijski koncert ob izidu nove plošče bo v petek, 19. aprila 2013 v Menzi pri koritu v Ljubljani, kjer bodo ob boku Nikki Louder nastopili Barka Tone in Bele Plombe, za nadaljevanje vročega večera pa bosta poskrbela Djane Vaservaga in DJ Augenmas.

Ni komentarjev:

Objavite komentar