nedelja, 21. april 2013

Ska punk veselica z Less Than Jake na Metelkovi

Less Than Jake so lansko leto praznovali 20. obletnico obstoja. Ker se jim ni zdelo prav, da se v naših krajih niso ustavili za to častitljivo obletnico, bodo to krivico skušali popraviti letos. Namreč Less Than Jake se trenutno potikajo na turneji po Evropi in na mapi zemljevida so si označili metelkovski klub Gala Hala, kjer bodo 22. aprila zatresli oder in priredili pravi šov.
Less Than Jake so svojo zgodbo pričeli leta 1992 v mestu Gainesville na Floridi. To mesto je znano po svoji bogati glasbeni sceni, vsako leto pa tu poteka tudi izjemen festival The Fest, ki omogoča nastop več kot 300 punk rock skupinam ter privabi številne obiskovalce. No pa pustimo zdaj to, vrnimo se k Less Than Jake.

http://userserve-ak.last.fm/serve/_/4505/Less+Than+Jake.jpg Skupino Less Than Jake lahko označimo kot zelo vpliven bend, katerega so si za vzor vzeli številne druge ska punk skupine. V svojo zgodovini so izdali 8. dolgometražnih albumov in številnih drugih izdaj, ki govorijo o zelo aktivnem delovanju skupine ter stalnemu izpopolnjevanju. Svoje albume so izdajali pri številnih založbah, svoj predzadnji album pa izdali celo pri lastni založbi Sleep it Off. Lani pa so se odločili, da se po 12. letih premetavanja vrnejo h kultni založbi Fat Wreck Chords, katere ustanovitelj je Fat Mike, frontman in basist skupine Nofx. Pri tej založbi so lani izdali tudi svoj zadnji album Greetings and Salutations, ki ga bodo z veseljem predstavili tudi v Ljubljani. Seveda pa bodo odigrali tudi kakšen starejši hit.

Z Less Than Jake si bodo oder delili domači predstavniki ska punk scene Pigs Parlament, katere je zadnji album Different Pigs, Same Shit ponesel krepko navzgor. Skupino odlikujejo tudi energični nastopi s pravo punk energijo. Isti večer se bodo na odru pojavili še Carry All, italijanski skankerji, ki so verjetno svoj navdih črpali (ali pa ga še vedno) ravno pri Less Than Jake.

Ni komentarjev:

Objavite komentar