sreda, 26. junij 2013

Bliža se FV festival 2013

FV festival 2013:

Guitar Wolf (Nagasaki)
garage punk´n´roll
My Buddy Moose (Reka)
garage/alt.
Twin Arrows (Paris)
folk/rock/garage
NeSeBat (Ljubljana)
alter/rock
Ride On (Vrhnika)
garage/punk rock

V petek, 28 junija bo grmelo v klubu Channel Zero na Metelkovi. Namreč tega dne bo za razvrat v omenjenem klubu poskrbel FV festival. Ob 21:00 bodo na oder stopile, eno za drugo seveda, same prave rock´n´roll skupine s pridihom punka. Kot glavno ime letošnjega dogodka bodo nastopili japonski razgreteži Guitar Wolf.

FV festival je tradicionalen dogodek, ki že več kot desetletje ponuja pravo, dobro alternativno glasbo. V zadnjem obdobju je v domačem okolju bolj malo pristnih rock'n'roll dogodkov in tudi zato FV festival ostaja osrednjega pomena za razvoj sodobnih rock'n'roll in punk´n´roll praks.

Guitar Wolf
Zvezde tokrat prihajajo iz Japonske. Guitar Wolf so prava zvočna rock'n'roll eksplozija, japonski Ramonsi. V svojem dolgoletnem delovanju so si ustvarili kultni status na mednarodni rock'n'roll sceni. Guitar Wolf predstavljajo neoporečno legendo japonskega garažnega rocka. Tokijska trojica s svojim kitarskim hrupom navdušuje že vse od leta 1987 in očitno so neuničljivi. Trenutno se potikajo na evropski turneji. Guitar Wolf so rock'n'roll divjaki, ki prihajajo z drugega planeta. V spodnjem videju pa so nam namenili tudi nekaj (slovenskih) besed.

File:FV Music (logo).svg
FV Music - založba,
 koncerti, promocija 
Druga atrakcija letošnjega festivala so reški rockerji My Buddy Moose. Pred kratkim so izdali svoj izjemen tretji studijski album. Bend je v več kot dobrem desetletju zgradil čvrsto zvočno celoto, ki se nadgrajuje vse od njihovega prvenca iz leta 2006. V njihovi zvočni izraznosti je bilo na začetku veliko več garažno rockovske ostrine in neposrednosti, osrednja nit pa se je z leti spletla v smeri tradicionalne ameriške rockovske zvočnosti.

Tretji predstavniki prihajajo iz Pariza. Francoski blues rockerji Twin Arrows so nastali leta 2008. Osrednja vloga pripada prodornemu glasu pevke Eleonore Michelin, ki navdušuje s svojim brezkompromisnim nastopom.

Domače barve bodo za popolen večer zastopali Ride On in NeSeBat.

Ni komentarjev:

Objavite komentar