četrtek, 04. julij 2013

Chelsea Light Moving ali nadaljevanje zgodbe Sonic Youth

Na glasbenem portalu Southern Shelter je izšel koncertni posnetek Chelsea Light Moving iz 8. 3. 2013. Posnet je bil v priljubljenem alter klubu The Earl v Atlanti. Nosi 12 komadov in je dolg dobro uro. Dolpretok je seveda možen tukaj. Portal meddrugim nudi zanimiv izbor žive muzike za download. Zadnji na seznamu so npr. Shade posneti v Caledonia Lounge 6. 6. 2013. 

Chelsea Light Moving
Naslovnica izdaje
 Chelsea Light Moving
Chelsea Light Moving je bend Thurstona Moora, ki je nastal leta 2012, po razpadu Sonic Youth v New Yorku. Letos so za Matador Records izdali dobro sprejet S/T prvenec. Album si lahko brezplačno pretočite na strani New Album Releases, če vas seveda ne moti, da bi bili pirati. Drugače stran nudi zanimiv izbor muzike za vsakega muzike željnega roparja glasbe. Na zadnjem studijskem albumu skupine, ki so ga poimenovali kar po imenu skupine, si lahko povlecite tukaj ali pa naročite svoj izvod. Na omenjenem albumu, ki je izšel marca za isto založbo, vsebuje deset komadov. Album je poln referenc na avantgardno in protikulturno gibanje v šestdesetih in navezan na mesto New York. Chelsea Light Moving so se junija potikali na turneji po Evropi, kjer so predstavljali svoj istoimenski prvenec, izdan marca letos.

Glasbeno frontman skupine Thurston Moore s pomagači iz benda nadaljuje tam, kjer so Sonic Youth končali. Oz. še slabše, kjer so Sonic Youth končali po npr. albumu Murray Street iz leta 2002. Nojza je seveda še vedno nekaj ostalo. V bendu so poleg Thurstona, ki piše besedila, poje in igra kitaro, še Samara Lubelski na basu, John Moloney na bobnih in Keith Wood na kitari. Spodaj si lahko ogledate tudi novi spot skupine za pesem ˝Lip˝, ki se nahaja na zadnji izdaji skupine.

Ni komentarjev:

Objavite komentar