petek, 4. oktober 2013

Grungerji Bad Seasons na obisku v naših krajih

https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/1238796_10151954082535209_828457053_n.jpg
Bad Seasons je grunge/alter rock postava, ki prihaja iz Tuzle. Bad Seasons so se s številnimi gostovanji na festivalih po Balkanu hitro umestili med zastavonoše grunge rocka v regiji. V Slovenijo prihajajo na krilih drugega albuma  »Spellbound«, ki obeta, da bo ekipo iz Tuzle prerinil med evropsko alter rock smetano. Krasi jih dvojni glavni vokalom ter prodorna odrska izraznost. V Sloveniji jih bo moč ujeti v Mariboru in v kranjskem bazenu:
4. oktober ob 21:00: Gustaf Pekarna Maribor// + Run2None
5. oktober ob 21:00: Kranjski Bazen// + Dirtswitch

Prvi singel z nove plošče »Spellbound« zasedbe Bad Seasons nosi naslov »Perfect Guess« in pripoveduje o življenjskem boju in preprekami s katerimi se srečujemo. Idealna izbira ali nasvet ne obstajata, vsaka situacija je nov scenarij v življenju, ki zahteva nove pristope. Skladbi bi aranžmajsko mogoče lahko prisodili sled nekaterih pesmi skupine Foo Fighters, boben dominira in ustvarjen ritem nas vodi skozi dogajanje. Veliko menjav, precej dinamike, kot se dogaja tudi v realnem življenju.

»Spellbound« je, kot pravijo fantje, materializacija njihovih druženj in pogovorov ter razmišljanj o vsem, kar nas obdaja. To je tako politika in ekonomija (Greater Good, Land of Broken Dreams) kot tudi ljubezen in sreča (Finest hour, Spellbound). Kritiki opisujejo vseh deset skladb na plošči, kot čvrste indie-rock kompozicije, nastale pod opaznim vplivom gothica, post-grungea, stonera in obilnih solaž kitarske ambientalne psihadelije.

»Bad Seasons je termin, ki se uporablja v glasbeni in tudi gledališki ter filmski produkciji in opisuje obdobje, ko nekaj gre slabo (prodaja albumov, vstopnic, kart). Živimo v času, ko nam »gre slabo«, vendar tudi v takšnih časih ne smemo obupati, potrebno se je prevračati (Rolling), boriti se za svoj prostor, umetnost in kulture. Po slabi sezoni pride dobra. Sanjamo in igramo za dobre sezone, ki bodo prišle,« dodaja Damir Pirić, kitarist in motor benda.

Ni komentarjev:

Objavite komentar