petek, 18. april 2014

The Casualties prihajajo na Metelkovo!

https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-ash2/t1.0-9/301794_10150927267312347_475978887_n.jpg
The Casualties bodo 20. aprila nastopili na Metelkovi
V našo deželo se vračajo The Casualties, vroče ime na svetovni punk sceni. Lansko leto smo jih imeli priložnost ujeti na Punk Rock Holidayu, letos pa se bodo v sklopu evropske turneje še enkrat ustavili pri nas. Nastopili bodo 20. aprila v Gala Hali, kot predskupina pa se ji bodo pridružili še Trifail iz Trbovelj. Koncert bo potekal v soorganizaciji Kape Records in Dirty Skunks.

The Casualties je njujorška skupina, ki deluje od leta 1990. Nastali so pod vplivom otoških skupin kot so Exploited in GBH ter tako pristali v žanru pouličnega oz. street punka. Prvi obraz benda je zagotovo karizmatični vokalist Jorge Herrera, ki je tudi edini prvotni član v trenutni postavi The Casualties. S svojim hripajočim glasom ponese med občinstvo močne lirike, ki izražajo nasprotovanje vojnam, dobičkarstvu in kapitalizmu, ki se krepi na račun revežev. Ustvarili so tudi nekaj uličnih punk himen, kot so denimo pesmi ˝We Are All We Have˝, ˝On City Street˝ in ˝Get Off My Back˝.


Jorge Herrera, frontman skupine
V svoji karieri so izdali devet studijskih albumov, zadnji z naslovom ˝Resistance˝ pa je izšel leta 2012. Slednji je izšel pri novi založbi Season of Mist, pred tem pa so pridno izdajali plošče pri SideOneDummy Records. V svoji zbirki imajo tudi tri EP-je in prav toliko live albumov, poleg tega pa so izdali še dve kompilaciji ˝The Early Years: 1990–1995˝ ter ˝For the Casualties Army˝. Posnetih imajo tudi 10 spotov.

Kot smo že omenili se bodo na odru pred Casualtiesi pojavili še domači Trifail. Ta bend deluje že dobrih deset let, v zdajšnji postavi pa delujejo od leta 2008. Del članov deluje tudi v drugih zasavskih punk in hardcore zasedbah. Trifail združujejo elemente punka, hardkora ter metalskih vložkov ter skozi kritična besedila opozarjajo na stanje v družbi.

Ni komentarjev:

Objavite komentar