sreda, 21. maj 2014

Plešite z Loudspeaker Alliance

Loudspeaker Alliace, foto: Anže Kokalj
Loudspeaker Alliance so pred dnevi izdali svoj drugi plošček. Ta nosi naslov Let's Dance, izšel pa je v samozaložbi. Na albumu se nahaja 11 komadov, kar nanese za okoli 40-minut poslušanja razgibane indie plesne glasbe. Album je izšel v digitalni obliki in je dostopen na bandcampu. Na njihovih koncertih je moč dobiti tudi fizično izdajo v obliki CD-ja.


Loudspeaker Alliance je vipavsko-ljubljanska naveza, ki deluje od leta 2008. Leto kasneje so svoje delo že okitili s prvencem Continuous Error. Bili so tudi udeleženci Klubskega Maratona 2009. Potem pa delovanje zasedbe kmalu potihne in prišla so leta hibernacije.

V letu 2012 se skupina zopet aktivira, toda tokrat brez bobnarja, katerega je nadomestila ritem mašina. Skupini se priključi tudi novi član Žiga Aljaš, specialist za vizualne kreacije, ki pa poprime tudi za mikrofon. Skupaj s prvotnima članoma Janezom Plešnarjem (bas, sinti) in Maticem Žgurjem (kitara) tako sestavljajo prenovljeni trio. Ta trio je posnel tudi album Let's Dance, ki se kar dosti razlikuje od prvenca. Prenovljeni trio pač prinaša prenovljeni zvok, ki črpa svoj navdih v post rocku, indie-tronici, v new wave glasbi ter v ostalih alter plesnih vodah.

Ni komentarjev:

Objavite komentar