torek, 6. maj 2014

S.O.R. - Sistem Organizirane Regresije

S.O.R. na Novem Rocku 86
Pod številko 18 je izšla nova izdaja švedske založbe Ne Records. Tokrat so akterji založbe poskrbeli za izid plošče skupine S.O.R.- Sistem Organizirane Regresije. Plošča je izšla kot vinilka v 500 kosih ter kot CD izdaja v 300 izvodih. Vse pesmi na tej izdaji so bile posnete med letoma 1984 in 1988, zdaj pa so jih na novo preoblekli pri omenjeni založbi ter jih zapisali na ploščo.


Skupina S.O.R. je bila prva idrijska hardcore punk postava, ki je svoje korenine pognala v letu 1984. V tem času so sicer v mestu živega srebra delovali še punk skupini Kuzle in Šund. Omenjeni skupini sta pustili svoj pečat v punk sceni in sodelovali tudi na kopilacijah Ex-Yu punk scene, medtem ko so S.O.R. bili bolj usmerjeni v hitrejše hardcore vode. Izdali so dva demo albuma leta 1986 in 87.

V svojih besedilih zavračajo vse oblike nadzora, so proti izkoriščanju ljudi in dobičkarstvu, ostro pa zavračajo tudi vse oblike fašizma in rasizma. Kot pravijo poznavalci so člani skupine uživali v svojem ustvarjanju, ki so zavračali vse oblike drog ter se raje posvetili glasbi. ˝Do what you want, but not harm others. Punk is a vision of your protest˝, je o njih zapisal domači glasbeni kritik Igor Bašin - BIGor.



S.O.R. so bile v svojem času delovanja gostje na številnih odrih doma in v tujini. Meddrugim so nastopili tudi na Novem Rocku 1986 (glej video zgoraj), kar je bilo za skupine v tistem času zelo lepo priznanje. Nekateri člani skupine S.O.R. se še vedno pojavljajo na odrih v skupini 2/3 S.O.R. + E.K.

Ni komentarjev:

Objavite komentar