nedelja, 18. maj 2014

Vzniknila je Založba Punk Portala - ZPP

Pod okriljem Slovenskega Punk Rock Portala je začela delovati Založba Punk Portala (ZPP). Namen založbe je približati glasbo poslušalcem ter jim ponuditi širok spekter ustvarjalcev iz različnih alternativnih smeri. Gre za neprofitno internetno založbo, ki se bo trudila izdati čim več stvaritev različnih izvajalcev in s tem povečati njihovo prepoznavnost. Čim več izdaj bomo skušali izdati tudi na kasetah. Obenem se obračamo na avtorje, ki bi želeli izdati svoje posnetke, EP-je ali albume, da so več kot dobrodošli. Torej naše želje strmijo k večjem povezovanju in sodelovanju med vsemi udeleženci na alternativni glasbeni sceni od poslušalcev do ustvarjalcev, organizatorjev dogodkov, klubov, drugih založb ter organizacij in posameznikov. 

Februarja letos je pod Založbo Punk Portala - ZPP izšla prva izdaja, ki je bila kompilacijske narave in je nosila naslov Punk Rock Strela 2013. Pod drugo izdajo pa se je pravkar vpisal EP skupine Special Delivery. Ta nosi naslov Underground United, na njem pa je zbranih šest komadov. Trojica štiklov je povsem nova, ostali trije pa so sicer starejši, a na sveže predelani in posneti. O izdaji bomo še poročali


Special Delevery je sicer band, ki že več kot deset let orje po alternativni sceni. Med njihovim delovanjem se je zamenjalo kar nekaj članov, a so vseeno ostali zvesti duhu in pristopu, zaradi katerega so nastali. Skupina ustvarja svojevrsten melodičen punk rock zvok, kateremu dodajo še kanček ska in reggae glasbe. Ustvarjalnosti jim ne gre očitati, za sabo pa imajo tudi številne nastope tako doma, kot v tujini. Do sedaj so navrgli tri albume v samozaložbi "Slam's Not Dead, "Musical Illusion" in "Mission Failed", tokratno izdajo Underground United EP pa so se odločili izdati pri Založbi Punk Portala.

Ni komentarjev:

Objavite komentar