ponedeljek, 16. junij 2014

3=Pjančki: ˝Ven pride to kar pride, nekaj med zajebancijo in prefinjeno družbeno kritiko.˝

Trije Pjančki, foto: Igor Mohorič Bonča
Band meseca so tokrat postali člani skupine 3=Pjančki, na njihovih koncertih pa se jih ponavadi nabere še kakšnih ducat več. Gre za agro punk rock trio iz Železnikov, ki delujejo že od leta 1996. Vse od začetka skupino tvorijo Anton Globočnik na bobnih in vokalu, Uroš Koblar na basu in vokalu ter Vili Šmid na kitari.

V začetku maja so 3=Pjančki navrgli tretjo izdajo z naslovom »Prihaja Trojka«. V dobrem letu dni so zbrali 12 komadov, začinjenih v pristen železnikarski dialekt in podkrepljenih z energičnim pristopom. Za produkcijo in izdajo albuma so poskrbeli sami, album pa je za poslušanje dostopen tukaj. Pred tem so izdali še albuma »Kakšen cirkus za prazen nič« (2002) in »Troedinost« (2005). Sledi intervju, na vprašanja pa je odgovarjal Uroš.

1. Nastali ste davnega leta 1996. Kako se spominjate svojih začetkov?

Nastali smo iz ostankov razpadlih skupin Drajfuzz, v kateri sva igrala Anton in jaz, ter Maria Huanita, v kateri je igral Vili. Nekega dne smo v eni od gostiln ugotovili, da smo »brezposelni«, ter da bi bilo dobro zaigrati skupaj. Ker smo se ujeli tako glasbeno, kot karakterno, smo lahko takoj začeli ustvarjati lastno glasbo.

2. Bi kaj spremenili, če bi še enkrat šli na to pot?

Glede na to, da smo v nespremenjeni postavi skupaj zdržali ves ta čas, posneli tri albume, koncertirali vsepovsod in se še zmeraj »prenašamo«, bi na kratko rekel: NE. Vedno smo imeli glasbeno ustvarjanje za tisti hobi, pri katerem se lahko odklopiš od vsakdanjih stvari, kot so: družina, poklic, plačevanje vedno višjih davkov in tako tudi vedno delovali. Recimo, da nam je bil »komercialni neuspeh« položen že v zibelko. Koncertiramo ko imamo čas, snemamo ko imamo čas, časa pa nam ob vseh teh družinskih in službenih obveznostih vedno bolj zmankuje.

3. Že od samega zagona skupino tvorite originalni člani. Kakšne vezi so se v teh letih spletle med vami? 

Vsi trije se poznamo že iz vrtca, vse življenje smo si en drugemu »na radarju«, zato se poznamo že do »zadnjega tona«. V vseh teh letih smo doživeli ogromno lepih skupnih trenutkov in ustvarili zajeten opus skladb. V samih začetkih je bilo naše druženje, poleg glasbenega tudi žurerske narave, v zadnjem času pa poleg vsakotedenskih vaj ob ponedeljkih za skupno druženje prevladujejo v glavnem družinski dogodki.

4. Imate zanimiv naziv benda. Kako ste prišli do njega?

Ko je nastopil trenutek za prvi nastop nismo imeli nobenega imena, zato smo nastopili kot »band N'Č«. Naziv ni imel nobenega pomena, zato smo se kmalu odločili za »pravo« ime – Trije pjančki. Vsakdo pomisli, da gre pri imenu za to, da ga daš »na zob«, pa temu ni tako. V tistem času bi mladi v Železnikih še kako potrebovali nek mladinski klub, kjer bi bandi, ki jih že v tistem času ni bilo malo, lahko ustvarjali, imeli vaje in prirejali koncerte. Na žalost ga ni bilo, zato smo bili primorani v sklopu društva ROV koncerte delati le po gostilnah in nadeli smo si to hudomušno ime, gostilniški glasbeniki - 3=Pjančki.

5. Vašo glasbo sami opisujete kot agro punk rock. Kje ste dobili navdih po ustvarjanju takšne glasbe? 

Za agro punk rock so nas okarakterizirali na napovedniku za enega od punk festivalov. Zdelo se nam je smešno in všečno. Ustvarjamo pesmi, ki imajo zvezo z našo realnostjo in ne le nekaj v stilu tra-la-la... najraje govorimo o temah, ki so vzete iz vsakdanjega življenja in so tako »preproste« ali bolje povedano tako »kruto realne«, da ostalim glasbenikom sploh niso zanimive. Koliko skladb poznaš o položnicah, traktorjih, TV prodaji, delu v « fabriki«...? Vsa ta področja pokrivamo mi, ker so del našega vsakdana. Vse skupaj podkrepino še z enostavnimi a energičnimi glasbenimi podlagami in ven pride to kar pride - nekaj med rock'n' rolom in punkom, nekaj med zajebancijo in prefinjeno družbeno kritiko zavito v celofan humorja. 

6. Maja ste torej izdali novo ploščo »Prihaja Trojka«, od zadnje izdaje pa je minilo že skoraj deset let. Kje ste obstali v tem vmesnem času?

Naslovnica
Trenutno imamo vsi skupaj 6 otrok, rojeni so ravno v tem obdobju. Najbrž ni težko ugotoviti kaj smo vmes počeli. Priklenjeni smo bili za štedilnik, veriga pa je bila tako kratka, da nismo in nismo prišli do prostora za vaje. Sedaj, ko se je vseskupaj malo ustalilo, smo lahko počasi ustvarili nove pesmi in upamo, da Vam bodo všeč. Opisujemo gostilniško življenje, težave z avti, poplave, krivdo delavcev , vesoljske bombe...ni da ni!

7. Album je ustvarjen v d.i.y. duhu in izdan v samozaložbi. Kako to, da si niste poiskali založbe? 

V vseh teh letih smo zaslužek, ki smo ga naredili s koncerti, pretopili v lastno opremo, mikrofone, ozvočenje in snemalnik. Ker nam je ustvarjanje in snemanje izziv, ker rabiš določeno znanje, smo se že kar prvega albuma lotili sami. Ugotovili smo, da nam ta način dela ustreza, delamo kadar hočemo, pa tudi zabluzimo kakor hočemo, ni časovnega pritiska... ko snemamo delamo to z veseljem, za domet, ki ga imamo, pa založbe ne rabimo, najbrž niti obratno! Res naredimo vse sami: od pobrenkov na kitari, do tlačenja denarja v žepe - saj gre.

8. Na sveži izdaji je zapisanih 12 komadov, ki ste jih posneli v dobrem letu. Kje je potekalo snemanje? Ali ste zadovoljni s posnetki?

Imamo veliko srečo, da je v vasi dobrih 5 km izven Železnikov kulturni dom, ki ima krasno podstrešno sobo, ki je namenjena hranjenju arhivskih stvari vaškega kulturnega društva. Ima krasno akustiko in tam smo opremo lahko imeli postavljeno dobrih 9 mesecev. Nihče nas ni priganjal in kot že rečeno: smo res v miru, takrat ko je bil pravi trenutek, lahko snemali. Zvok je več kot primeren ceni opreme na kateri smo vse skupaj posneli. 

9. Katerim tematikam posvečate največjo pozornost? Ob naslovu albuma sem mislil, da je namenjen t.i. Trojki iz Bruslja, o kateri se je govorilo, da naj bi prišla izvajat varčevalni program v podalpski svet.

Naše najpogostejše teme so »gostilniške zgodbe«. Ta album bi se lahko imenoval tudi tako, a ker gre za naš tretji album smo mu nadeli ime »Prihaja trojka«. Ime smo izbrali že pred bruseljskimi grožnjami, tako da smo se le še prepustili zastonj reklami. 

10. Imate zanimivo slikovno gradivo albuma, še posebno nam padejo v oči tri vreče denarja, ki jih verjetno dobite za vsak koncert (smeh) ter obilo obiskovalcev. Kaj ste želeli sporočiti s tem? 

"Zadnja stran predstavlja naš "alter ego",
obilica poslušalcev, oboževalk, slava in seveda
kupi denarja," v šali pravijo 3=Pjančki.
Na naslovnici je naš »ego« - realno stanje v katerem smo, saj je za reklamiranje albuma, predstavitev v medijih, špil v kakšnem »pajzlnu« ali prodajo CD-jev potrebno potrkati na vrata in dobesedno žicati za nastope, objave, nakup. Zadnja stran pa je naš »alter ego« - obilca poslušalcev, oboževalk, slava in seveda kupi denarja. Avtor ovitka je naš stari kolega in krasen risar Andrej Čufer. Za notranjost ovitka smo v eni od zgodnjepomladanskih sobot naredili fotošuting in za podlago besedilom posneli tematske fotografije, ki so smiselno navezane na dogajanje v skladbah. 

11. Ploščo ste tudi že v živo predstavili v MKC-ju pri Rdeči Ostrigi v Škofji Loki. Kakšen je bil odziv publike? So sveži komadi šli skozi ušesa poslušalcev? 

Škofjeloška ostriga je krasen klub z vso potrebno infrastrukturo za dober koncert in dobrim vodstvom že vsa ta leta odkar obratuje. In ker smo s prvo kaseto zasloveli ravno v Škofji loki, v Železnikih pa pravega kluba še danes ni, smo za prvi koncert izbrali ta klub. Rekel bi, da je bil predstavitveni koncert bolj »analitičen« kot »žurerski«. Ja, časi se spreminjajo...

12. V svoji karieri ste odigrali že mnogo koncertov. Kateri vam je najbolj ostal v spominu in zakaj? 

3=Pjančki na festivalu Krawal 2012
Na koncertih se nam je zgodilo že vse mogoče: od letečih steklenic mimo glave, do ljudi, ki pridejo in pojejo in plešejo med nami na odru, kakšen »kapsl« včasih vmes celo zaspi. Vsak koncert je nekaj posebnega, vsi pa imajo skupno to, da v tistem trenutku, ko »špilamo«, ne obstajajo žene, otroci, položnice, fabrika... Ne obstaja nič drugega kot »muska, rokenrol, glava na OFF pa gasa...« Nekaj najlepšega je, ko greš na koncert kam izven Selške doline, ko ljudje iz Primorske, Štajerske...itd. poznajo komade. Nikoli se ne »skrivamo« v zaoodrju, vedno raje visimo za šankom. Vsakič je po svoje zanimivo, saj srečujemo ljudi, ki nas prvič vidijo, pa tudi tiste, ki so nas že videvali na koncertih pred 15 leti. Potem padejo zanimive debate.

13. Koncerti v Železnikih. Že dolgo časa nismo zasledili, da bi se v prostorih DKC Bajte odvil kakšen koncert. Zanima me, kam so poniknili koncerti in kakšno je stanje glede izvedbe koncertov (trenutno) pri vas?

V železnikih ni bilo še nikoli posluha za »alternativce«. Pred dvajsetimi leti nas je bilo kar nekaj, ki smo delovali v društvu ROV in organizirali obilico koncertov. Najbrž se jih nekateri še spomnete. Do danes sta ostala le še festival Krawal (letos že v 21. izdaji) in Bajta v kateri se edino Šembrek še bori s stvarmi, ki bi morale biti samoumevne, pa žal niso. Pri njem vadimo tudi vsi okoliški ansambli, saj smo za oblastnike milopovedano: »pičkin dim«. 

14. Poleg vas v Železnikih deluje še kar nekaj zasedb: Trifo60, Or Else, SZI, Dis Drug This Fuck, Boris Demšar in Prijatelji, Death Camp, mogoče smo spustili še koga. To dokazuje na relativno močno sceno v vaših koncih, vsaj glede št. skupin. Kakšno je sodelovanje med skupinami in kako sami ocenjujete sceno pri vas? 

Železniki so vedno veljali za nekakšen »Seattle«, saj smo tu vedno delovali ansambli, ki nismo podlegli trendom »ponarejanja«, ampak smo sami orali ledino. Rekel bi, da je to nekaj najlepšega in da je v teh »zatolčenih krajih« nastalo res veliko dobre – avtorske glasbe. Upam, da bo še dolgo tako.

15. Vsako leto v organizaciji društva ROV Železniki poteka dvodnevni festival Krawal. Gre za legendarni dogodek, na katerem nastopi paleta domačih in tujih izvajalcev. Kaj nam v okviru festivala Krawal pripravljate letos?

LogoKrawal2014
Frstival Krawal bo letos potekal že 21-tič.
Gre za legendarni dogodek z zelo dolgo tradicijo. Kot vedno ste vabljeni na »pasulj brez fižola« in »golaž brez mesa«, brezplačno kampiranje in zajeten kup hrupa na idilični lokaciji Vilijevega kozolca na Jesenovcu. Letos med 4 in 5.7. nastopajo: BOLESNO GRINJE, SEVEN MOLDI FIGS, BORIS DEMŠAR IN PRIJATELJI, TRIFOR60, HUMAN HOST BODY, NO LIMITS, OR ELSE, CONCRETE WORMS, BETON, MIGHTY ZAZUUM, EXTREME SMOKE 57, ŽEN, GMB in 3=PJANČKI, ki bomo v raširjeni posadki novi album končno predstavili še »doma«. Vabljeni! 

16. Politika-kritika. Državnozborske volitve bodo potekale sredi poletja v juliju. Se lahko spremembe dosežejo z volitvami ali obstaja po vašem mnenju kakšen drugi načine vplivanja na družbeno ureditev? 

Jaz mislim, da je voliti potrebno! Na našem volišču npr. 80% volilcev volišče obišče takoj po maši. Kakšen mislite da je rezultat? Res je, da je vsesplošno mnenje, da so volitve brez veze, jaz pa sem zato, da bi bile OBVEZNE! Le v tem primeru nam oblastnikov ne bi izvolili »pomašni« volilci in atleti, ampak prav vsi! Potem lahko rečemo: to je to! Takle mamo. Uvesti je potrebno tudi neposredno voljenje ljudi (ne liste), odpoklic poslanca in ničelno stopnjo korupcije... Včasih se pred vajami ob kakšnem pivu pogovarjamo, da bi še mi trije bolje vodili to požlahtano »kuro«, katere trup gre v eno, glava pa v drugo smer. Tako slabo, kot je sedaj, ni bilo še nikoli. Miljarde pokradene, nihče jih ne išče. Jaz tega ne štekam.

17. Kateri domači album vam je v zadnjem času najbolj prirasel k srcu?

Pozitvno presenečenje mi je minimalistični dvojec Bas in glas (Jaša Hedžet in Nejc Sajovic), ki me je dejansko presenetil s tem, da za dober album bobnov in kitare niti ne rabiš.

18. Vaši načrti za prihodnost. Načrtujete kakšno turnejo po slovenskem klubovju?

Nadaljevati v takem stilu kot do sedaj. Posneti še kakšno ploščo - prej kot v 9 letih! Za koncerte na žalost pred septembrom nimamo časa! Če smo bili komu tako zanimivi, da nas bo potem povabil špilat, naj kar »potrka«!

19. Vaše zaključne besede…

www.trijepjancki.si... Amen!

Intervju je pripravil Matej Urbanč.


Člani skupine:

● Anton Globočnik - bobni, vokal
● Uroš Koblar - bas, vokal
● Vili Šmid - kitara

Diskografija:

◆ Kakšen cirkus za prazen nič (2002, samozaložba)
◆ Troedinost (2005, samozaložba)
◆ Prihaja Trojka (2014, samozaložba)

Kontakt

● dj_pouzk@hotmail.com (uroš)

Povezave

facebook 

Prihajajoči koncerti:

● 4.-5.7.2014, Festival Krawal. Kozovc na Jesenovc, Železniki



Na koncu vam postrežemo še z NAGRADNO IGRO. Podarjamo tri CD-jke »Prihaja Trojka«. Vprašanje se glasi: Na katerem legendarnem festivalu se bo zgodil naslednji nastop skupine 3=Pjančki? Odgovore nam prosim, skupaj z vašim naslovom ter pripisom, pošljite na mail: slovenia.punkrock@gmail.com. Igra velja do vključno 24.6.2014. Nagrajenci prejšnje igre, ki so prejeli nagrade od skupine Start at Zero so: Ana Bucik (cd), Klemen Žmitek (kapa) in Petra Vrzel (karta). Čestitamo!

19 komentarjev:

  1. Ali potrebujete posojilo plačati za avto, zgraditi hišo,
    zadovoljili potrebe vaše družine, vaše podjetje ali povečavo
    vaše podjetje, g LUCAS Mario Kaj sem jaz, z mojo polovico I
    tien pomagati vsem ljudem s potrebno financiranje za javnost
    To je odobritev posojila v vrednosti od 3.000 do 500.000 EUR po stopnji
    obresti 1,8% je mogoče poravnati v obdobju od 1 leta do
    30 in je takoj v manj kot 72 urah po podpisu pogodbe.
    Pišite nam na e-mail: lucasmariolola@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  2. Ali potrebujete posojilo plačati za avto, zgraditi hišo,
    zadovoljili potrebe vaše družine, vaše podjetje ali povečavo
    vaše podjetje, g LUCAS Mario Kaj sem jaz, z mojo polovico I
    tien pomagati vsem ljudem s potrebno financiranje za javnost
    To je odobritev posojila v vrednosti od 3.000 do 500.000 EUR po stopnji
    obresti 1,8% je mogoče poravnati v obdobju od 1 leta do
    30 in je takoj v manj kot 72 urah po podpisu pogodbe.
    Pišite nam na e-mail: lucasmariolola@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  3. Ocean Posojilodajalci in Hipoteke Limited za mala in velika Znesek posojila po 2%.

    Pozdravljeni zaprosi za posojilo za financiranje vašega podjetja, nudimo vse vrste posojila, zasebna posojila,
      poslovna in osebna posojila z zelo nizkimi obrestnimi merami tako nizko, kot 2% v enem letu do 30. obdobju leta odplačevanja kjerkoli na svetu. Nudimo posojila v razponu od 1.000 do katerega koli zneska, ki ga zahtevajo za, pišite nam danes po e-pošti;

    oceanfmortgages@gmail.com
    oceanfmortgages@gmail.com

    +447087694046

    OdgovoriIzbriši
  4. Ocean posojilodajalci in hipoteke Limited za majhne in velike zneske posojil z 2% obrestno mero.

    Ali potrebujete posojilo za začetek poslovanja ali plačilo računov ?, nudimo vse vrste posojil, zasebnih posojil,
      Komercialno in osebno posojilo z zelo nizkimi obrestnimi merami v višini 2% v enem letu do 25-letnega roka odplačevanja kjerkoli na svetu. Ponujamo posojila, ki se gibljejo od 1000 do zneska, za katerega zahtevate, se obrnite na nas po elektronski pošti;

    Oceanfmortgages@gmail.com
    Oceanfmortgages@gmail.com

    +447087694046

    OdgovoriIzbriši
  5. Zdravo,

    Ali se srečujete s finančnimi težavami in potrebujete finančno pomoč? Ali imate nizko bonitetno oceno? Ali potrebujete finančno pomoč za izplačilo dolgov in za izpolnjevanje vaših osebnih potreb? Ne iščite več! Posvetujte se z Organizacijo za kapitalske naložbe Unije in dokončno rešite vaše finančne težave. Dajamo posojila po zelo nizki obrestni meri, vam lahko pomagamo pri posojilu. se obrnite na nas po e-pošti na trustloan88@gmail.com ali kaj nas na +2347064227471

    OdgovoriIzbriši
  6. Pozdravljeni Vsi,
    Moje ime je Ahmad Asnul Brunei, stopil sem v stik z gospodom Frankom Raymondom za znesek posojila v višini 250 000 dolarjev. Potem so mi povedali, kako sem odobril zahtevani znesek posojila, potem ko sem ponovno tvegal, ker sem bil tako obupan za ustanovitev podjetja na moje največje presenečenje je bil znesek posojila odobren za moj bančni račun v 24-ih delovnih časih brez kakršnega koli stresa pri pridobivanju mojega posojila. Bil sem presenečen, ker sem bil prvi žrtev prevara! Če ste zainteresirani za zagotovitev kakršnega koli zneska posojila in ste v kateri koli državi, vam bom svetoval, da se lahko obrnete na g. Frank Raymondja preko elektronske pošte frankraymondloaninvestment@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  7. Hello Everybody,
    My name is Mrs Sharon Sim. I live in Singapore and i am a happy woman today? and i told my self that any lender that rescue my family from our poor situation, i will refer any person that is looking for loan to him, he gave me happiness to me and my family, i was in need of a loan of $250,000.00 to start my life all over as i am a single mother with 3 kids I met this honest and GOD fearing man loan lender that help me with a loan of $250,000.00 SG. Dollar, he is a GOD fearing man, if you are in need of loan and you will pay back the loan please contact him tell him that is Mrs Sharon, that refer you to him. contact Dr Purva Pius,via email:(urgentloan22@gmail.com) Thank you.

    OdgovoriIzbriši
  8. Zdravo,

    Ali se srečujete s finančnimi težavami in potrebujete finančno pomoč? Ali imate nizko bonitetno oceno? Ali potrebujete finančno pomoč za izplačilo dolgov in za izpolnjevanje vaših osebnih potreb? Ne iščite več! Posvetujte se z Organizacijo za kapitalske naložbe Unije in dokončno rešite vaše finančne težave. Dajamo posojila po zelo nizki obrestni meri, vam lahko pomagamo pri posojilu. se obrnite na nas po e-pošti na: leni.bolkova01@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  9. Zdravo,

    Ali se srečujete s finančnimi težavami in potrebujete finančno pomoč? Ali imate nizko bonitetno oceno? Ali potrebujete finančno pomoč za izplačilo dolgov in za izpolnjevanje vaših osebnih potreb? Ne iščite več! Posvetujte se z Organizacijo za kapitalske naložbe Unije in dokončno rešite vaše finančne težave. Dajamo posojila po zelo nizki obrestni meri, vam lahko pomagamo pri posojilu. se obrnite na nas po e-pošti na: leni.bolkova01@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  10. Hello,
    In order to help you promote your activities or overcome financial difficulties, I grant reliable and free credit without protocols from 5,000 to 1,000,000 euros available to all according to your needs over a period of 300 months. The interest varies from 2% to 4%. The approval is fast and efficient with 100% guarantee. Please contact email: leni.bolkova01@gmail.com for more information. Register your application online and in 48 hours your credit is available on your account without undue delay.
    E-mail: leni.bolkova01@gmail.com
    Thank you.
    Cordially.
    Lenka Bolkova

    OdgovoriIzbriši
  11. Sveiki, pone ir ponia
    Aš prisistatau jums, esu ponia Marie Pierre, teikiu paskolas visiems, norintiems finansinės paramos. Tai yra paskolos tarp asmenų su labai paprastomis sąlygomis. Mano pasiūlymas yra nuo 2 000,00 iki 800 000,00 eurų. Mano palūkanų norma šios paskolos laikotarpiui yra 2%, o grąžinimas atliekamas kas mėnesį.
    Jei susidomėjote, susisiekite su manimi el. Paštu caravellamariepierre@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  12. Pozdravljeni, gledalci na tem spletnem mestu sem januarja po imenu. Živim v ZDA in želim s tem medijem opozoriti vse iskalce posojila, naj bodo zelo previdni, saj je povsod toliko prevarantov. Pred nekaj meseci sem bil finančno napet, zaradi obupa pa me je prestrašilo več spletnih posojilodajalcev. Skoraj izgubil sem upanje, dokler me prijateljica ni napotila k zanesljivemu posojilodajalcu, imenovanemu gospe Rose Mary, ki mi je brez stresa posodila nezavarovano posojilo v višini 50.000 dolarjev pod 48 ur. Če potrebujete kakršno koli posojilo, jo pokličite zdaj na spodaj navedeni e-poštni naslov (mrsrosemary002@outlook.com Uporabljam ta medij, da opozorim vse iskalce posojila zaradi vraga, skozi katerega sem prišel v roke teh goljufivih posojilodajalcev. Hvala vam.

    OdgovoriIzbriši
  13. Yveta Cákovásreda, marec 01, 2023

    NABÍDKA SUPER URGENTNÍ PŮJČKY: YVETACAKOVA@GMAIL.COM.

    S námi můžete zapomenout na své finanční problémy. Naše nebankovní půjčka je spolehlivá a hlavně ji může získat téměř každý, kdo ji opravdu potřebuje. Už nemusíte shánět nebankovní půjčku. Právě jsi to našel. Poctivá nebankovní půjčka, ke které budete potřebovat platné doklady totožnosti, příjem, ze kterého budete půjčku splácet a trvalý pobyt na území ČR. Už v tom nehledejte. Požádejte o půjčku nyní. Více informací: YVETACAKOVA@GMAIL.COM.

    OdgovoriIzbriši
  14. seriózní a rychlá nabídka půjčky Nabízíme půjčky za velmi flexibilních podmínek, naše úrokové sazby se liší podle požadované částky a splatnosti. Naše sazby jsou relativně nízké a liší se o 3%. Vyberete si délku a čas, který nejlépe vyhovuje vaší situaci. U osobní půjčky si můžete půjčit od 1 000 kc do 50 000 000kc na období 12 až 240 měsíců.
    - Finanční pomoc,
    - Okamžitá půjčka, - Půjčka
    nebankovní,
    Kontakt
    E-mail: Veronikajirikova10@gmail.com
    Whatsapp telefon: +420704073772

    OdgovoriIzbriši
  15. NUJNO POSOJILO!!! NUJNO POSOJILO!!! NUJNO POSOJILO!!!

    Zaprosite za posojilo še danes pri (josefkupka870@gmail.com) z 2-odstotno obrestno mero. Potrebujete nujno posojilo za izpolnitev svojih finančnih potreb? Sem posojilodajalec in tudi finančni svetovalec, ponujamo kredite od 2.000 EUR do 50.000.000,00 EUR, smo zanesljivi in učinkoviti pri dajanju kredita, smo tudi hitri in dinamični, saj nudimo 100% garancijo tujih kreditov v času prenosa . Takojšen dostop do sredstev po odobritvi, konkurenčne obrestne mere, prilagodljivi pogoji odplačevanja, enostavna odobritev, če potrebujete dodatna sredstva. Nudimo vse vrste posojilnih storitev, vključno z dolgoročnimi in kratkoročnimi posojili. Za več informacij nam pišite na: josefkupka870@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  16. Rychlá půjčka online pro všechny, kterým nepůjčí banka Nepotřebujete doložení příjmu, nezaměstnaní, ženy na mateřské dovolené a všichni, kdo jsou v naléhavé finanční nouzi. Poskytujeme vám půjčky od 45 000 do 1 000 000 Kč. Vaše spokojenost je naší zárukou..... Email.... Veronikajirikova10@gmail.com
    Whatsapp telefon: +420704073772

    OdgovoriIzbriši

  17. Potrebujete nujno posojilo? Dajemo osebna posojila? Poslovna posojila? Stanovanjska posojila? Kmetijska posojila? Posojila za izobraževanje? Posojila za konsolidacijo bremenitev? Posojila za tovornjake? Posojila za avto? Hotelska posojila? Refinanciranje posojil? in več šolskih posojil? Zagonska posojila? .Ponujamo po 2% obrestni meri! Pišite nam preko: (dakany.endre@gmail.com)

    posojilna ponudba

    OdgovoriIzbriši
  18. Dobrý den, hledáte finanční pomoc za rozumných podmínek a potřebujete peníze na svém bankovním účtu do 24 hodin? Díky široké škále poskytovaných finančních půjček mám kapitál, který bude použit na poskytování krátkodobých i dlouhodobých speciálních půjček od 30 000 Kč do 800 000 000 Kč vážným a zájemcům s úrokovou sazbou 2 %. Pro další informace Email: Barborakolinova6@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  19. Ali nujno potrebujete posojilo? Ali nudimo osebna posojila? poslovna posojila; Stanovanjsko posojilo? Kmetijska posojila? Posojila za izobraževanje? Konsolidacijska posojila? Posojila za tovornjake? Posojilo za avto? Hotelska posojila? Refinancirati posojila? in več šolskih posojil? Zagonska posojila? .Nudimo 2% obresti! Pišite nam: (dakany.endre@gmail.com)

    Ponudba posojila

    OdgovoriIzbriši