nedelja, 03. avgust 2014

Bane z zadnjim albumom

Naslovnica
Izvajalec: Bane (US)
Zvrst: Hardcore
Založba: Equal Vision
Datum izdaje: Maj, 2014

Seznam pesmi:

1. Non-Negotiable
2. All the Way Through
3. Calling Hours
4. Park St.
5. What Awaits Us Now
6. Hard to Find
7. Lost at Sea
8. Post Hoc
9. Wrong Planet
10. Final Backward Glance

Bane so maja izdali četrti polnovredni album z naslovom »Don't Wait Up«. Ta združuje deset štiklov odpičenega hardkora. Pred tem so izdali še tri albume It All Comes Down to This (1999), Give Blood (2001) in The Note (2005) ter nekaj EP-jev. Album »Don't Wait Up«, ki je nastajal kar osem let, označujejo kot zadnjega. Po končani evropski turi, v sklopu katere bodo nastopili tudi na Punk Rock Holidayu, načrtujejo še nekaj nastopov čez lužo preden naj bi zaključili svojo zgodbo. Torej bo nastop na PRH enkratne priložnosti, da jih še ujamete v živo. Skupaj z njimi boste lahko zapeli zadnji poslovilni komad z albuma »Final Backward Glance« za katerega so posneli tudi video.

Bane so nastali leta 1995 kot stranski projekt kitarista Aarona Dalbeca, ki je takrat še igral pri Converge, zdaj pa je član skupine Only Crime. Vokalist Bedard z iskreno liriko in vpitjem poudarja enotnost znotraj scene in toleranco, strpnost. Komunikacija z občinstvom mu ni tuja, njegov nastop je polen energije. Zato tudi na njihovih koncertih resnično ne manjka bučnega vzdušja, metanja z odra, circle pita in podobnih hardkore vragolij. Člani skupine Bane ostajajo zvesti samemu sebi in tudi glasbi, ki jo igrajo. Njihov metaliziran hardcore punk drvi v svoji smeri, kateremu na trenutke dodajo melodično vrednostjo.

Člani skupine Bane

In zakaj pravzaprav zaključujejo zgodbo? Kot sami pravijo so leta naredila svoje. V odgovor na to vprašanje je Bedard v celoti povedal sledeče: "It just started to feel like we were getting close, you know? I’m still very young at heart, but my body doesn’t quite agree all the time, and I can feel us slowly losing a step a little bit more each and every year. It’s scary to think you may become that band that doesn’t know it’s past its time and people are muttering behind your backs “it’s not what it used to be.” And that’s always weighed pretty heavily on me." (http://bdcwire.com/interview-banes-aaron-bedard-says-goodbye-to-hardcore/). Bane se torej počasi poslavljajo, vsekakor pa se ne poslavlja njihova glasba, ki bo ostala večno zapisana v srcih mnogih navdušencev nad njihovim delom. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar