nedelja, 24. avgust 2014

Happy Ol' McWeasel prodirajo na Japonsko

Happy Ol´ Mc Weasel poznajo tudi na Japonskem
Mariborska folk punk rock skupina Happy Ol' McWeasel, ki je nedavno navdušila ameriško TV hišo CBS ter pristala v znani nanizanki »The Crazy Ones« s pred kratkim žalostno preminulim Robinom Wiliamsom in Sarah Michelle Gellar na čelu, sedaj s svojo glasbo prodira tudi na japonski trg. 

Skupina je pretekli teden ponovno izdala svoj prvenec, tokrat ekskluzivno za japonski trg pri založbi Hats Unlimited. CD bo med drugim moč kupiti tudi na policah ene največjih svetovnih trgovin s ploščami, Tower Records, s katero ima omenjena založba tudi pogodbo o sodelovanju. Fantje pravijo, da imajo na Japonskem mnogo fenov, kar kažejo tudi številke prodaje albuma. Noben tabu ni, da skupina Happy Ol' McWeasel razmišlja tudi o turneji po Japonski, čeprav bo za kaj več informacij potrebno še nekoliko počakati, saj trenutno svoje misli in energijo fokusirajo predvsem na izdajo novega albuma, ki je v zaključni fazi snemanja in bo predvidoma izšel to jesen/zimo. 

Na vprašanje, kako so Japonci sploh prišli do njih, pevec Gregor Jančič – Moon odgovarja:

»Internet očitno ponovno potrjuje, da povezuje ter da smo v času, ko imamo vsi možnost, da se predstavimo svetu - med drugim, tudi mi iz male Slovenije. Zgodba se začne, ko smo kakšno leto nazaj stopili v stik z eno izmed neodvisnih založb z Japonske, katera je od nas odkupila nekaj CDjev. Po nekem času so nas navdušeno kontaktirali češ, da se je prodaja naših CDjev odlično prijela. Vse to je privedlo do novih priložnosti in ni trajalo dolgo, ko smo na mizo dobili ponudbo, ki je pač nismo zavrnili. Sedaj se privajamo na suši in sake ob gledanju anime filmov z mislimi na turnejo po Japonski ;-)«.

Ni komentarjev:

Objavite komentar