ponedeljek, 25. avgust 2014

Pankrti - Lepi in Prazni

Pri Ne Records so izdali stare posnetke
od skupine Pankrti
Pod dvaindvajseto številko švedske založbe NE Records se je vpisala izdaja »Lepi in Prazni«, seveda od skupine Pankrti. Na izdaji so se znašli štirje posnetki, ki so nastali konec sedemestih let, ko je punk v Sloveniji bil še v povojih. Pri omenjeni založbi zelo radi brskajo po starih posnetkih in tudi tokrat niso odstopali od tega poslanstva. 

Septembra 1978 so Pankrti snemali v studiu Audiomark v Gorici, kjer sta nastala singla "Lepi in prazni/Lublana je bulana". Istega leta pa so v Ljubljani posneli še komada "Metka" in "Sam si kriv", ki sta se prav tako kot bonus komada znašla na izdaji. Vse omenjeni pesmi so na novo obdelane in primerne za vsako uho. Izdajo lahko preko založbe dobite v obliki vinilne plošče.

Pankrti so nastali leta 1977 in bili aktivni vse do leta 1987. V svoji karieri so izdali številne plošče, sodelovali pa so tudi na kompilaciji »Novi Punk Val«. Ta kompilacija je izšla leta 1981 in je predstavljala punkersko ter novovalovsko smetano v tistem času. Ni dvoma, da so Pankrti s svojo angažiranostjo in besedili na takratni jugoslovanski sceni pustili velik pečat. Leta 2007 so se vrnili in od takrat naprej jih lahko ob posebnih priložnostih še ujamemo na odrih. Nazadnje smo jih lahko videli na letošnjem festivalu No Border Jam v Mariboru, celo v akustični verziji. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar