četrtek, 18. september 2014

Čao Pičke - Sonce v očeh

Pri švedski založbi Ne Records je izšel novi oz. stari glasbeni material skupine Čao Pičke. Izdaja nosi naslov »Sonce v očeh«, na njej pa je zabeleženih 17 posnetkov. Vse pesmi so na novo obdelane, zadeva pa je dostopna kot LP plošča in na CD-ju. Čao Pičke je bil sicer ljubljanski band, ki je deloval v začetku osemdesetih. 



Formacija je nastala iz bivših članov benda Ljubljana 78 in Orkester Titanik. Kot zanimivost naj povemo, da so imeli Čao Pičke kar dva basista, saj je njihov član Iztok Vidmar kitaro kmalu zamenjal za bas. Zvok je bil zato še bolj poseben, ampak posledično temu dosti pust. Pesmi so običajno dolgo od ene minute do dveh, najkrajša pesem pa je dolga samo devetnajst sekund. ˝Povedali smo, kar smo imeli za povedati in potem je bilo konec pesmi˝, je Iztok Vidmar komentiral glede kratkih pesmi. Besedila pesmi »Čao pičke«, »B (Jst sm u kurcu)« in »Si prepričan?« so bili objavljeni v čtivu Punk Problemi. 



Redno so nastopali v Disko FV, nastopili pa so tudi na Novem Rocku 1983. Istega leta jim je izšla split kaseta, ki so jo izdali skupaj s skupino Via Ofenziva. Za kompilacijo 84-48 (ZKP RTV Ljubljana 1984) so prispevali pesmi »B (Jst sm u kurcu)«  in »Kaj naj ti rečem«. Skupina Čao Pičke je svojo zgodbo končala nekje v letu 1984, vokalistka Alenka Marsenič - Marsa pa je nato nadaljevala glasbeno pot v bendu Tožibabe.

Ni komentarjev:

Objavite komentar