sobota, 4. oktober 2014

Debeli Precjednik - Povijest Bolesti

Naslovnica
Osiješki melodični hc punkerji Debeli Precjednik/Fat Prezident so navrgli novo izdajo. Tokrat so izdali EP z naslovom »Povijest Bolesti«. Na njem se nahajajo štirje punk rock hiti, ki prinašajo energičnost, spevnost in polno mero emocij. Zadeva je 25. septembra izšla pri Moonlee Records

EP je dostopen na bandcampu po principu ˝name your price˝, z vašo pomočjo pa nameravajo izdati 7˝ ploščo. Kako? Vsi navdušenci lahko preko bandcamp opcije ˝buy now˝ prispevate sredstva za njihov/vaš izdelek. Torej, če boste za album prispevali vsaj 5 evrov, boste opravičeni do prejema vinilne plošče. Cilj je zbrati 1200 evrov in tedaj bodo pri Moonlee Records natisnili 500 kopij EP-ja. Za čim večjo transparentnost bodo tudi enkrat tedensko sporočili zbrano vsoto na bandcampu.



Debeli Precjednik letos praznujejo 20. obletnico obstoja. V tem času so si ustvarili kultni status, skupino pa lahko štejemo kot eno izmed najvplivnejših sodobnih hc/punk rock bendov na področju bivše Jugoslavije. Z EP-jem »Povijest Bolesti« nadaljujejo ustvarjanje tam, kjer so ostali z zadnjim albumom »Bruto Slavo/VBK« iz leta 2012. Sporočilnost jim nikoli ni bila tuja. S prefinjeno liriko znajo opozoriti na zadeve, ki jim gredo v nos. Za pesem »Niste za nas« so posneli tudi videospot. 



Njihov kvalitetni punk rock se lahko postavi ob bok skupinam kot so Propagandhi, Descendents, Strung Out, Good Riddance, Rise Against, Satanic Surfers, Poison Idea in SNFU. Debeli Precjednik/Fat Prezident bodo 25. oktobra nastopili tudi na Go Moonlee festu, ki se bo odvil v KC Mostovna. Oder si bodo delili še z ostalima varovancema te založbe XaXaXa in Kleemar, lokalno podporo pa bo zagotovila skupina Koromač.

Ni komentarjev:

Objavite komentar