ponedeljek, 17. november 2014

Great Apes - Playland at the Beach

Great Apes so navrgli novi EP
Great Apes so izdali novi EP. Ta nosi naslov »Playland at the Beach«, na njem pa je zbranih pet komadov zdrave punk rock glasbe. Izdaja je izšla pri založbi Asian Man Records, za poslušanje pa je na voljo tukaj. Prihodnji mesec se bo EP znašel tudi na 12″ vinilu. 

Na EP-ju Grat Apes izražajo močno nagnjenost na lokalno okolje San Francisca. V besedilih prečešejo mesto, zgodovino in sedanjost, govorijo o problemih, korupciji in lokalnih vplivnežih, ki tako ali drugače posegajo v življenja ljudi. Iskrenim besedilom dodajo še iskreno zvočno zasnovo in tako dobimo paket punk rock štiklov, ki se raztezajo od pop melodike do post hardcore vplivov. 

Člani skupine niso novinci na sceni, saj so se pred tem udejstvovali v skupinah kot so Hanalei, Monster Squad, The Landlords in Burial Year. Zasedba ima za sabo že nekaj izdaj. Svojo prvo so navrgli leta 2012, kot so izdali istoimeski 7˝ ter že takrat opozorili nase. Izdali so tudi dve split plošči s skupinama Know Your Saints in Daikon, pred dobrim letom so izdali še polnovredni album »Thread«, katerega pa je letos nasledil EP »Playland at the Beach«.

Ni komentarjev:

Objavite komentar