petek, 23. januar 2015

Ignite prihajajo na Metelkovo!

Kapa Records vabi na:

- Ignite (ZDA)
  melodični hc/punk

- LineOut (Italija)
  punk rock

Koncert se bo ugodil v sredo, 28 januarja, 2015 ob 20:00 v Gala Hali

Ignite so stari znanci slovenskih alternativnih odrov. Nepropusten, glasen in odločen nastop skupino uvršča med najboljše zasedbe, ki jih je proizvedla kalifornijska hc/punk scena 90-ih let prejšnjega stoletja. Slovenijo so obiskali že nekajkrat, nazadnje lani na festivalu Punk Rock Holiday 1.4., 28.1. pa jih lahko zopet poslušamo v Gali Hali na Metelkovo.



Začeli so odločno in neposredno: ''Call On My Brothers'' (1995) ter ''Past Our Means'' (1996) sta odlična hc/punk albuma, v katerih se prepletajo punkovska energija, metalski drobci in ravno pravšnja melodika. Leta 2000 so se izpopolnili v ''A Place Called Home'', ter pridobili občutneje širšo publiko z zadnjo plato ''Our Darkest Days'' (2006). Slednja je bila proglašena za enega najboljših punk izdelkov tistega obdobja. Če se sprehodimo skozi omenjene albume, lahko dobimo jasno sliko kako se skupina razvija in zagotovo bomo v sredo slišali tudi komade s prihajajočega albuma. Bend namreč slovi po tem, da nova ustvarjanja testira na publiki še pred uradno objavo in ravno to bi lahko še dodatno popestrilo koncert.



Kar Ignite zaznamuje so značilna hardkorovska brezkompromisnost, zanimiva zgradba komadov in družbeni aktivizem. Skupina je prepoznavna tudi zaradi edinstvenega vokala Zoltana Teglasa, ki je sodeloval z bendi kot so Misfits, Motorhead in seveda Pennywise. Z leti se je zvok benda rahlo omehčal in produkcija, ki se je izboljšala, morda zakrije Ignitov prvinski gnev, k sreči pa se to niti malo ne zazna v živi izvedbi. Vseskozi govorimo o bendu, ki ima marsikaj za povedati in zna svoje koncerte odlično izpeljati. Pohvalna je tudi njihova prisotnost na manjših odrih in ni za zamuditi priložnosti, da jih tokrat slišimo v bolj pristnem klubskem okolju.



Pred Ignite nas bodo ogrel LineOut, mladi punk rock bend iz sosednje Italije. Lani je izdal svoj prvi album ''Guardians of Punk Rock'' pod taktirko Gustava Burna, sicer tudi člana Atlas Losing Grip-a. Komadi so udarni, melodični, spisani v angleščini in LineOut zveni kot dobra odločitev za predskupino, zato pridite pravočasno!



Piše: Martina Cikač

Ni komentarjev:

Objavite komentar