sobota, 17. januar 2015

Overweight - Back To The 90's

Album: Back To The 90's
Skupina: Overweight
Žanr: ska punk
Format: CD, digital
Datum: Januar, 2015
Založba: 2K10 Records

Ker 90-ta veljajo za zlata leta in bi marsikdo takoj podpisal pogodbo za vrnitev v te lepe čase, so se Overweight odločili izdati to pogodbo v malce drugačni obliki. "Back To The 90's" je tretji album petčlanskega ska/punk benda iz Belgije. Kdor uživa ob poslušanju dobrih starih Mad Caddies, Less than Jake in Reel big fish, bo odslej na svojo listo zagotovo dodal tudi Overweight. Hitri bobni, punk rock ritem kitare in zvok poskočne trobente dajo mešanico, ki zdrvi skozi ušesno maslo ter poskrbi za povečanje endorfina v možganih.


Overweigt so postali predebeli leta 2001, ko so kot šolski prijatelji začeli punk band, ki je kmalu dobil pridih ska-ja. Nekaj let kasneje so izdali svoj prvi album 'The world for sale', s katerim so si pridobili pozornost in jo, z navdušujočimi nastopi tudi podprli.Dve leti kasneje je njihov drugi album 'Chapter 11' prejel veliko pozitivne kritike, kar jim je dalo zagon da z 'vrnitvijo v 90-ta' stopijo še stopničko višje. Album vsebuje 13 skladb, s pozitivnimi besedili in poskočnimi ritmi, ki nikogar ne pustijo ravnodušnega.

Člani skupine Overweight

Moram priznati, da so me Belgijci z zadnjim albumom prepričali, vendar pa je neizpodbitno dejstvo, da lahko v prihodnje storijo še kaj več, saj so dokazali, da z vsakim novim izdanim albumom napredujejo. In če sem ob poslušanju tega 'Back to the 90's' odplavala v brezskrbno simpatično poletje z medenim pivom v rokah, me zanima, kam me lahko odpeljeljo z naslednjim albumom. Vsekakor pa bi bilo zanimivo fante videti tudi v živo, saj so definitivno zmožni za trenutek popeljati množico v vesolje.

Zanimivost: Druga skladba ''Leaving'' ima enak bobnarski intro kot Masked Intruderjev "Stick 'em Up". Za pesem "I'm Not Amused" pa so posneli tudi videospot.



Piše: Maruša Štorman

Ni komentarjev:

Objavite komentar