torek, 6. januar 2015

The Domestics - Routine & Ritual

Člani skupine The Domestics. Foto: James Booth
Odkrili smo zanimiv bend in izdajo. Torej, The Domestics so navrgli drugi album z naslovom »Routine & Ritual«. Na izdaji se nahaja 15 štiklov, ki nam poženejo kri po ožilju. Gre namreč za hardcore punk paljotko, ki nas vabi na divji ples in premetavanje. Album je izšel 25. decembra pri založbi TNS, fizično pa je dostopen na vinilni plošči ter CD-ju.



Člani skupine The Domestics prihajajo iz vzhodnega dela Anglije (EAXHC), kjer so nastali bendi kot so Extreme Noise Terror, Raw Hrup in Stupids, če naštejemo le nekatere. Kot zanimivost naj povemo, da je kot gost pri skladbi »Fuck Your War« svoje vokalno/brutalne sposobnosti predstavil tudi Dean Jones iz Extreme Noise Terror.



Svoj navdih za ustvarjanje glasbe so The Domestics našli v bendih Poison Idea, Black Flag, Negative Approach, Minor Threat, Circle Jerks, Off!, Dead Kennedys, Discharge, Bad Brains ipd. Zdaj vemo s kom imamo opravka. The Domestics so tudi socialno ozaveščen bend, ki v besedilih premagujejo frustracijo in depresijo, poudarjajo pa pozitivne vrednote v sceni in družbi.

Band deluje od leta 2011, leto kasneje pa so izdali prvenec »Keep It Lean«. V svoji zbirki imajo tudi G.D.P. E.P. izdajo ter live album. Svoj prispevek pa so dali še na kompilaciji Without Kibou There Is Nothing... Volume 1 In 2, ki sta izšli v preteklem letu.

Ni komentarjev:

Objavite komentar