sreda, 16. september 2015

The Evokers - Out to Sin

Uho smo tokrat vrgli na prvenec »Out to Sin«, skupine The Evokers iz Varažina. Ta je izšel pri londonski založbi Timebomb LND Records, izdajo pa je podprla tudi ZPP. Prisluhnite jim lahko na bandcampu, če pa vas bodo preveč zamikali, si tukaj lahko naročite tudi svoj fizičen izvod.



The Evokers delujejo od leta 2012. Sestavljajo jo Siniša Kolarić na vokalu in ustni harmoniki, Danijela Ivanković in Hrvoje Horvatić na kitarah, Petar Čavlović na bobnih ter Matija Horvatić na basu. Skupina starih glasbenih mačkov, obenem tudi dobrih prijateljev, se je začela dobivati na jam sešnih, ki je prerasla v band. Sorazmerno hitro so postali koncertna atrakcija in rezultat tega dela je že omenjeni 6 track EP. Album je v skladu z D.I.Y. tradicijo posnet v studiu kitarista, snemalca in producenta Danijela Ivankovića in to kar v živo. V grobem bi glasbo The Evokers lahko opredelili kot garažni R'n'R. Vplivi, ki jih slišimo pri njihovih komadih pa se gibljejo od punk'n' rolla, post punka, hard rocka in že omenjene garaže. Primerjave segajo vse od Sonicksov do Erotic Biljan & His Heretics, Iggy Pop-a In celo The Doors ter Gang of Four.

The Evokers. Foto: Arhiv The Evokers

Uvodni komad »Solar Ship« kar trga od enostavnih rokenrollskih riffov z močnim pridihom psihadelije, naslednji »Bigmauth« pa nas podere s punkersko ostrino in brzino. Komad »Hard 2 Handle With Care« umirja prvoten naboj , nato pa se plata nadaljuje z najkrajšim komadom na EP-ju, ki se imenuje »Out 2 Sin«, kjer pa gre za garažni rock na steroidih. Pesem »The 1 I Like The Most« nas pošlje v čase grungea v 90-tih, zaključek albuma pa pripada komadu »Bad 4 You«, ki diši po Doorsih ter The Spoons s pridihom klaviatur. Kar se tekstov tiče, ne gre za neko politično izražanje s katerim bi želeli radikalno spreminjati svet, ampak se gibljejo v sferi osebnoizpovednih tem, medčloveških odnosov, ljubezni... Klasične rokerske teme pač.

Gre za kratek EP prvenec in verjetno bo kdo rekel, da je to vse bilo že odigrano in slišano, vendar na koncu koncev - dobre r'n'r muzike ni nikoli dovolj. Za konec pa vam na ogled ponujamo še spot za istoimensko skladbo iz tega EP-ja.



Piše: Sašo Kolarič

Ni komentarjev:

Objavite komentar