sreda, 1. februar 2017

Izšla je kompilacija »Punk Rock Val 16«

Luč sveta je ogledala nova kompilacijska zbirka z naslovom »Punk Rock Val 16«. Na njej je zbranih trideset pesmi, ki jih je prispevalo petnajst izvajalcev. Ta je izšla pod okriljem Slovenskega Punk Rock Portala in d.i.y. Založbe Punk Portala (ZPP), predstavlja pa presek domačega punkerskega ustvarjanja v letu 2016. Kompilacija je dokaz, da je scena v naši deželi še kako ustvarjalna, polna navdiha ter vitalna, podpiramo! Za poslušanje in dolpoteg je na voljo tukaj.



Na izdaji najdemo skupine iz različnih smeri, ki jo pokriva tovrstna alternativna godba. Na njej so se znašle staroste slovenskega punka Gnile Duše, pa kranjski Sereš, ki poleg glasbe najbolj uživajo na pink-ponk igriščih, sploh pozimi. Obetavni Pink Pankerji so skozi pesmi povedali nekaj krepkih, prav tako kot člani skupine Parliamant Attack, ki ne razumejo tega sveta, zato so lani izdali »Etični kodeks spoštovanja slovenske kulture, običajev in načina življenja«. Na kompilaciji se je znašel tudi karate hardcore saksofon band Pleksus, pa Trdoživi, ki skozi pank opevajo preprosto ter idilično življenje v Rihemberku (Braniku). Iz Rovt so se oglasili tudi melodični hardkoraši Relentless Youth s svežim EP-jem, iz centra Slovenije pa še mladi in spevni Out of Reach, katerih bi bilo škoda prezreti.

Na domačih odrih se počasi uveljavljajo Wasted Time, ki nadaljujejo tradicijo hitre in melodične punk rock šole, pa Rdeči Alarm, katerim je prvenec »Zastave svobode« zagotovil svoj prostor na izdaji. Skupini Radiostorm je letos uspel veliki met, saj bodo poleti nastopili na Rebellion festivalu v UK skupaj z Bad Religion, Pennywise, Sham 69 in podobnimi, lani pa si izdali dobro ocenjeni »Age Of Thoughtlessness«. Za malce trše r´n´r ritme so poskrbeli Rodoljubac, ki so denimo nastopili tudi na Novem Rocku 98 v Križankah, Hellcrawler pa uteho iščejo v simbiozi punk (ne)nasilja, stoner atmosfere in deathmetal rifaže. Temačne crust ritme so za »PRV 16« prispevala še obalna benda Human Host Body ter Pakt s sočno dozo d-beata. 

Piše: Matej Urbanč

Ni komentarjev:

Objavite komentar