petek, 24. februar 2017

Rock the City - Festival celjskih in okoliških skupin

Spoštovana rockerska, metalska, punkerska in vsa ostala alternativna plemena. Izklopite se z družbenih omrežij in se vklopite v pravo življenje! V veliki dvorani Celjskega domse bo v petek 3. in soboto 4. marca od 18:00 dalje odvil festival Rock the City. Na dogodku bodo nastopile lokalne in regionalne glasbene skupine, ki se trudijo z ustvarjanjem drugačne, alternativne avtorske glasbe.

Jagodni izbor izvajalcev žanrsko zajema vse od klasičnega/alternativnega/pop/punk rocka do metala in metal cora. Festival vsebuje bogat in razširjen spekter izvajalcev, ki ima vsak v svojem krogu zvesto publiko, ki pa se med seboj premalo povezuje. Seznam nastopajočih vsebuje naslednja imena: Kronika, Multibal, Muškat Hamburg, Spotless Minds, Gromofon, Burn Fuse, Trash Candy, In The Crossfire, Mental Strike, Jam Fuzz, Never Been Done, Rdeči Alarm, Morywa, Stranci, Human Magnet, Marvin, Radiostorm, Tidal Waves, Slovinjen in Wings Of Perdition.
Trenutno v Celju in okolici deluje okoli 60 aktivnih glasbenih skupin. Tukaj so uveljavljene in neuveljavljene skupine, ki s svojimi izkušnjami ali mladostjo dokazujejo svojo kvaliteto, ki pa žal ostaja prezrta s strani "nevednih" in mnogokrat "nezaiteresiranih" koncertnih organizatorjev, da publiki predstavijo še kakšno kvalitetno in drugačno glasbeno skupino. Z organizacijo tega dogodka bodo omenjene skupine dobile možnost, da predstavijo svoje delo. Organizatorji tudi upajo, da bodo privabili čim večje število obiskovalcev iz vseh segmentov, ki jih pokriva tovrstna glasbena scena.

Piše: RTC kolektiv

Ni komentarjev:

Objavite komentar