petek, 2. junij 2017

Skupina Onslow (po)snela videospot!

Mariborska skupina Onslow, v kateri so se zbrali glasbeniki iz treh različnih zasedb z dolgim stažem, je posnela videospot za naslovno pesem pred mesecem izdane plošče "Konec filma". Podnaslov scenarija videospota je: "Verjemite v iluzijo, ker če ne boste v nič verjeli, vam bo ostala samo realnost. Ta pa povečuje stres, povišuje pritisk in se pretepa, preriva, preklinja ter nazadnje na smrt pijana pravi, da je vsega konec!"


"Konec filma/Pravzaprav" je naslov pesmi, na katero so Onslowci obesili gibljive slike. "Hoteli smo narediti opero o koncu sveta, v kateri bi Eva stoje pela nekje zelo visoko gori, ostali člani benda pa bi ležali spodaj na blatnih tleh, kot se v resnici pogosto godi," je o spotu rekel basist benda Bojan Tomažič. "Besedilo je spisal Marko Kravos in se posvetil dilemi, ali gre pri zastalem svetu, ki laže o napredku, za odmor ali za konec filma," dodaja bobnar Zmago Jesenik. "V filmčku ni parodije in avtosatire, imamo pa opraviti z iluzijo," izda kitarist Said Bešlagič. "Vsi si skozi vso človeško zgodovino želimo miru," povsem drugače kot ostali trije iz benda, zadene poanto spota in nasploh vseh pesmi benda Onslow, pevka Eva Tomažič. "Še revolucijo na koncertih igramo zaradi ljubega miru," je strnila na koncu.

Člani skupine. Vir: fb arhiv Onslow
(od leve proti desni: Zmago Jesenik, Bojan Tomažič, Eva Tomažič in Said Bešlagič)



Videospot je skupina posnela v Magic studiu največjega slovenskega iluzionista tega časa Magic Wladimirja. Snemalec je bil Roman Prehar, režiser Jan Zvonar Predan. Poleg članov benda na obeh straneh kamere, sta vidno vlogo v spotu odigrala plesalka Ula in čarobnik Wladimir. Oba sta nominirana za več nagrad na festivalu videospotov FEVSP v Ljubljani. Spot je nominiran za nagrado Vizija. 

"Iluzija je vizija in obratno!" vam vsem kličejo Onslowci, srečno!

Piše: Onč Furlan

Ni komentarjev:

Objavite komentar