sreda, 8. november 2017

Brutus bodo hrumeli na Metelkovi in v Cerknem!

Moonlee Records v petek, 10. novembra v klubu Gromka na Metelkovi organizira koncert vihrave belgijske trojke Brutus, enega trenutno najbolj vročih kitarskih belgijskih bendov, ki s svojo visokooktansko izpeljanko post hardcora nekje med Oathbreaker, White Lung in Savages po poslušalcih tolče kot meteorni dež. Za ogrevanje mišic bodo tokrat poskrbeli hrvaški hardcore pankerji Ponor, ki promovirajo svoj drugi album "Prah i pepeo". Brutos bodo dan prej, torej 9. novembra skupaj z The Hoax Program nastopili še v C.M.A.K-u v Cerknem. Vabljeni!

»Trouble comes in threes... and so do Brutus.« V naše kraje prvič prihaja vihrava belgijska trojka Brutus z bobnarko in vokalistko Stefanie Mannaerts na čelu, ki je letos pri britanski založbi Hassle Records povila svoj odličen prvenec 'Burst'. Brutus s svojim monolitnim zvokom, ki deluje kot nekakšen mišmaš med Savages, Oathbreaker, Converge, Analena in The Dillinger Escape Plan, letos kot za stavo osvajajo evropske klubske in festivalske odre, med njimi tudi Pukkelpop, Dour Festival, Sziget, Groezrock,... Čeprav njihov glasbeni izraz izhaja iz hardcorovskega gneva, se v emotivni ekspresiji skriva zanimiv preplet post rock, black metal in math rock vplivov s premišljenimi vložki popovskih melodij in vokalnih harmonij. Kolikor je lahko zvočni galop zasedbe Brutus torej do ušes neizprosen, toliko je tudi trenutkov, ko v ospredje stopijo vplivi The Smiths. Stefaniena strastna vokalna artikulacija, ki pokriva različne registre med čistim ženskim petjem in grlenim kričanjem, je poleg razgibanih instrumentalnih aranžmajev tako več kot zadosten razlog za obisk nastopa benda, ki je s prvencem prinesel svež veter tako na Belgijsko kot globalno post hardcore sceno… 'Burst' kot rock album za 21. stoletje oziroma, kot so se izrazili v priznani reviji Kerrang: "They're in a field of their own... this is one of the albums of the year.«

Fotografija osebe Brutus.
Brutus znajo poskrbeti za odlično vzdušje. Foto: Derguteton Photography
Zagrebški kvartet Ponor, katerega prvenec "Ovo je kraj" je bil ena najbolj osvežujočih zgodb na regijski hardcore punk sceni, je v domačih logih že dobro znano ime, ki ga asociiramo z mračnjaškim hardcorom punkom, kot ga gojijo Tragedy in podobni. Ponor, katerega člani so se kalili v zasedbah Senata Fox, Amok, Storms in Sentence, je septembra letos v samozaložbi izdal svoj drugi studijski album "Prah i pepeo", ki že žanje odlične odzive.

Ponor v akciji. Foto: Dario Horvat Photography



Piše: Miran Rusjan - Mirkich

Ni komentarjev:

Objavite komentar