četrtek, 9. november 2017

Ponor prinašajo nov album!

Tokrat bomo zajadrali v osrčje zagrebškega podzemlja, od koder je prišel drugi album skupine Ponor. Ta nosi naslov "Prah i pepeo", na njem pa je zbranih osem štiklov. Izdaja je izšla v samozaložbi, za dolpoteg in poslušanje pa je na voljo tukaj.



Ponor so nastali leta 2011. Člani veljajo za uveljavljene glasbenike, saj so kilometrino že nabirali v zasedbah kot so Senata Fox, Amok, Storms in Sentence. Leta 2013 so nase opozorili s prvencem "Ovo je kraj", tokrat pa so nam postregli z naslednjim izdelkom. V njem nas preplavi hardcore punk, ki koketira z metaliziranimi prijemi. Besedila so politično obarvana, iskrena. Kličejo po spremembah, po odpravi krivičnih tvorb in nadutih dejanj, ki so globoko zasidrana v našo družbo. Spremembe se začnejo v naših glavah, le akcije pa te ideje konkretizirajo. 

Ponor so novi album že predstavili v Varaždinu v tamkajšnjem klubu Scena.
Foto: Dario Horvat  Photography

Aktualni album bodo Ponor jutri, 10. novembra predstavili v klubu Gromka na Metelkovi. Oder si bodo delili skupaj z belgijsko atrakcijo Brutus. Ob tem pa upamo, da frišni album ne bo čez čas postal le "prah in pepel", številka, ampak bo slišan in pomnjen še dolgo.  

Kad dođe revolucija,
Kraljevi će pasti na koljena,
Bogovi će moliti za oprost grijehova,
Sve će biti u našim rukama.
(pesem: Kad?, album: Prah i pepeo)

Piše: Matej Urbanč

Ni komentarjev:

Objavite komentar