torek, 21. april 2020

INMATE z akustičnim albumom (in orientalskim pridihom) ter novim spotom!

Velenjski metalcorovci INMATE z novim videospotom zaključujejo ero albuma »Anarthas«. »Re-cycle (Samsara)« je zadnji videospot z zadnjega dolgometražnega albuma.



Pred kratkim so izdali tudi album »A small measure of peace« s katerim so INMATE zaplavali v akustične in orkestralne vode, v katerih je čutiti tako pridih orientalskega vzhoda kot tudi skandinavskega severa. Slišati je, da so se člani popolnoma prepustili toku ustvarjanja tega, od dosedanjih zvočnih zapisov precej drugačnega albuma. Svežina vibrira skozi nove skladbe. 

Novi album je novo in od prejšnjih izdaj precej drugačno poglavje v diskografiji skupine. Ideja za projekt je nastala čisto spontano, po lanskem nastopu na EMI, saj so želeli ustvariti nekaj popolnoma novega in neobičajnega in se na ta način, neobremenjeno s končnim rezultatom, lotili tudi snemanja. INMATE so vedno stremeli k drugačnosti in iskanju novih vplivov, zato so dokaj hitro našli skupni jezik s producentom Urošem Boršičem, ki je pripravil in izdelal aranžmaje vseh priredb. Priredili so pet skladb iz albuma »Anarthas«, ki je izšel v začetku lanskega leta. Producentu Urošu gre tudi zasluga, da sta dve skladbi »Hold on forever« ter »Cycle (Samsara)« na albumu izšli v orkestralni izvedbi, za katero je poskrbel Rok Jurečič.

    
Stilsko bi skladbe lahko opredelili kot orkestralni unplugged, kar velja tudi za skladbo »Karmageddon«. Setlisto petih lastnih priredb na koncu zaključuje pesem »Atma«.

»A small measure of peace« je tako popolnoma novo zvočno potovanje skupine, ki sicer ostaja metal bend, a v ta žanr odprtih glav in src spuščajo pridihe in navdihe časa, kraja in notranjih prepihov posameznih članov. Od njih lahko torej v nadaljnje pričakujemo še kaj nenavadnega.


Zbral in uredil: Matej Urbanč

Ni komentarjev:

Objavite komentar