sreda, 7. oktober 2020

Majkan, punk rock udar iz Apatina!

Majkan je punk rock trio iz kraja Apatin, ustanovljen v januarju 2019. Band sestavljajo izkušeni glasbeniki, ki so igrali v številnih zasedbah; Igor Bukvić - bobni, Nemanja Kalinić - kitara in spremljevalni vokal ter bradati Rade Balać - vokal in bas. Člani svojo resnično moč bojda pokažejo na koncertih, kjer je med njimi in občinstvom velika izmenjava živahne energije, komunikacije. V nadaljevanju se sprehodimo skozi single, ki so jih ustvarili člani skupine in jih predstavljajo v video produkciji. 

Majkan v Centru Kulture PIK Apatin

Prvi singel za pesem "Ajmo u kafanu" je izšel novembra 2019. Pesem je v zelo kratkem času postala hit in je skupini omogočila večkratno promocijo in izvedbo.
    
V začetku leta 2020 je Majkan izdal drugi singel za skladbo "Dobro veče", ki je pridobil še več občinstva.
 
Po odmoru, ki ga je povzročila pandemija, Majkan nadaljuje z delom in konec maja je izšel tretji singel "Kao pre". Pesem je dobila dobre kritike in skupina je junija izvedla več uspešnih koncertov.    
Konec junija je izšel četrti singel za pesem "Lahko noč". Video vsebuje posnetke iz predstav iz Apatina, Novega Sada in Staparja.
 
Vse pesmi so bile posnete v produkciji Nemanje Kaliniča. Skupina trenutno pripravlja nove pesmi, kmalu pa pričakujejo še en singl.

Objavil: Matej Urbanč

Ni komentarjev:

Objavite komentar