sobota, 20. november 2021

Dead Town Dogs z EP-jem ´Iluzija´ - »konec bo lep«

Dead Town Dogs so ljubljanska zasedba, ki goji zvok garažnega punk´n´rolla z dodanim ščepcem stoner rocka in grunge-a. Pravkar je izšel njihov sveži EP z naslovom ´Iluzija´, ki je pristal pod okriljem ZPP – Založbe Punk Portala. Na njem se nahaja pet posnetkov dveh prodornih komadov, ´Iluzija´ in ´Pesem´. Na voljo je kot digitalna izdaja.



Štikl ´Iluzija´ in njegova angleška različica ´Illusion´ sta v bistvu prva komada zasedbe pod imenom Dead Town Dogs. Skupina ima korenine v letu 2013, vendar so takrat nastopali pod drugim imenom. Začeli so pod znamko Prepečenci, vmes postali The Rusks z dodatkom še kakšnega naziva ter se nazadnje (letos) ustalili pri Dead Town Dogs. Kot pravijo člani skupine je bilo preimenovanje v Dead Town Dogs na mestu, saj je zvok postajal trši, bolj surov, brez blišča in z močim, direktnim sporočilom, ki te spravi v razmislek in te nagne v ustvarjanje pravičnejšega sveta oz. družbe v kateri živimo, kjer prevladujejo ideje sodelovanja, razvoja, pogled v prihodnost.

Nastop skupine v Tovarni Rog (2017). Foto: Blaž Fortuna

Če se vrnemo na EP na njem najdemo še ´živo´ verzijo komada Iluzija, ki je bil posnet v letu 2019 v Idriji. V januarju letos je nastal studijski posnetek komada ´Pesem´, ki skupaj z njegovo različico iz vadbenih prostorov zaokrožujeta izdan EP.

"Kraj zločina", kjer je bila posneta live verzija komada Illusion, kavarna Idrija. Foto: DTD fb

Izdaja se prilega vsakemu ušesu, ki si želi ravno prav naelektrenih zvokov. Stilsko precej spominjajo na njihove ´sorodnike´ Res Nullius, kateri so leta 1995 izdali album, zanimivo pod imenom ´Dead Town Dogs´, kar je očitno navdahnilo tudi člane zasedbe. Skupino sestavljajo vokalist, tekstopisec in kitarist Simon Urbas, Damir Vintar na bas kitari in Kristijan Buzeti na bobnih.

Nastop na festivalu Gora Rocka 2018, takrat še pod imenom The Rusks. Foto DTD fb

Zasedba za prihodnje napoveduje nove izdaje, kakšen video posnetek in celovečerni album, zaenkrat pa se moramo zadovoljiti z izdanimi posnetki na EP-ju ´Iluzija.´ Dead Town Dogs gredo dalje in mi z njimi, srečno!

Ulični nastop v podporo protestnemu gibanju (2020). Foto: Željko Stevanič

Piše: Matej Urbanč

Ni komentarjev:

Objavite komentar