četrtek, 16. marec 2023

Kam? Na Kamelot v Budimpešto!

8. aprila nas na prizorišču Barba Negra v Budimpešti čaka prav poseben koncert ameriške glasbene skupine Kamelot. V sklopu evropske turneje nam bo predstavila svoj novi glasbeni album ´The Awakening´, ki izide 17. marca 2023. Spremljala jo bo kopica predskupin iz različnih držav, te pa so: Myrath (Tunizija), Eleine (Švedska) in League of Distortion (Nemčija). Vstopnice so na voljo tukaj.


Kamelot izvaja mešanico symfonic, progressive in power metal glasbe. Skupina je bila ustanovljena na Floridi leta 1987. V svojih 36 letih delovanja je izdala dvanajst studijskih albumov. Med bolj znanimi so: Karma, Epica, The Black Halo ter Silverthorn. Posneli so tudi 20 videospotov. Njihova posebnost je, da se besedila in skladbe v albumih velikokrat med seboj prepletajo ter predstavljajo globoke zgodbe, ki jih želijo povedati in deliti na odru.

Myrath prihajajo iz Tunizije. Izvajajo power metal glasbo z pridihom arabskih melodij. Njihove koncerte popestrijo posebni ritmi, pa tudi trebušne plesalke. Bend je nastal leta 2001 in je prva glasbena skupina iz Tunizije, ki je podpisala pogodbo z založbo izven države. S svojimi besedami so stil glasbe, ki ga igrajo poimenovali kot: ´goreč peščeni metal.´


Švedska glasbena skupina Eleine igra glasbo, ki je skupek symfonic, trash in black metala. Nastopili so kot predskupina številnim znanim glasbenikom. V Sloveniji smo jih imeli priložnost slišati novembra 2022, ko so v Orto baru spremljali skupino Sonata Arctica na njihovi Acoustic Adventures turneji. Članek o tem si lahko ogledate tukaj.


League of Distortion se ponaša s prav posebnim zvokom modernih melodičnih ritmov. Ustanovitelja sta znana po svojem sodelovanju v glasbenih skupinah Exit Eden in Kissin' Dynamite.


Piše: Sara Petešič

Ni komentarjev:

Objavite komentar